Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ASKON: “Her Şeye Rağmen, Barış Hayırdır”

ASKON Başkanı Mustafa Koca, Türkiye ile İsrail arasında anlaşmanın sağlanması ve yeniden ilişkilerin düzelme sürecine girmiş olmasını değerlendirdi.Anadolu Aslanları ve İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, Türkiye...

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2016 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2016 12:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ASKON Başkanı Mustafa Koca, Türkiye ile İsrail arasında anlaşmanın sağlanması ve yeniden ilişkilerin düzelme sürecine girmiş olmasını değerlendirdi.
Anadolu Aslanları ve İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, Türkiye ile İsrail arasında anlaşmanın sağlanması ve yeniden ilişkilerin düzelme sürecine girmiş olmasını değerlendirdi. ASKON Başkanı Mustafa Koca’nın yazılı açıklaması şu şekilde; "İsrail’in maalesef vahşi uygulamalara sahip bir ülke olduğunu herkes biliyor. Hem vahşi uygulama yapan hem de dünyanın egemenlerinden ciddi anlamda destek gören bir ülke. 1948 yılında kuruluşunu gerçekleştirdiği günden bu tarafa tüm dünya tarafından korunmuş, gözetilmiş ve istediklerini yaptırmayı becermiş bir ülkedir. Asla hiçbir uluslararası yaptırım ona karşı işletilememiş ve BM kararları mütemadiyen askıda kalmıştır. Adeta dünya egemenleri üzerinde ciddi etkisi olan bir konumu sürekli muhafaza edilmiştir. Mavi Marmara olayı, dünya çapında bir skandal olarak ortaya çıkmış ve maalesef yine dünya bir yaptırım uygulayamamıştır. Bu süreçte Türkiye bazı söylemlere ve karşı politikalara imza atmış ve adeta dünyada bir kısım ilkleri gerçekleştirmiştir.
Çok önemli yaptırımlar olmasa da ilk defa İsrail resmi olarak özür dilemeyi ve tazminat ödemeyi kabul etmiştir. Bu sadece Türkiye’nin kendi başına başardığı bir sonuçtur.
Bu süreçte eğer gerçekten Filistin için Gazze için dramatik ambargolar ve ablukalardan yan yana iyi uygulamalar ortaya çıkar ve özgürleşme istikametinde bazı sonuçlar yakalanabilirse, bunu çok kıymetli buluruz. Şu anda yapılan anlaşmanın da böyle bir kısım sonuçlar doğuracağını bekliyoruz. Konuyla ilgili daha iyi sonuçlar beklenir miydi? Evet. Olabilirdi. Konuyu çok yakından takip eden kuruluşlarımızın anlaşma metninde geçen kavramlar üzerinden ortaya çıkan durumla ilgili endişelerinin olduğuna şahit oluyoruz. Umarız hükümet yetkilileri bu endişeleri izale edecek dikkati, hassasiyeti ve diplomatik beceriyi ortaya koyarlar. Biz her halükarda, Filistin’e bir barışın gelmesini, insani açıdan çok kıymetli buluyoruz ve diğer güzelliklerin de ardından sökün etmesini bekliyoruz”.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.