Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Asgari ücretliye müjde geldi!

Çalışma Bakanı Süleyman Soylu asgari ücretle çalışanlara müjdeli bir haber verdi. Soylu, “Maaşı bin 300 liranın altına düşenlere ödeme yapacağız” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2016 08:56
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2016 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Asgari ücretliye müjde geldi!
Hükümet, ağustosta gelir vergisi üst dilimine çıkacak asgari ücretlinin maaşından 70 lira kesinti yapılmaması için verdiği sözü tuttu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, "Asgari ücrette vergi sözümüz söz. Telafi edecek düzenleme yapacağız. Bin 300 liranın altına düşen asgari ücretliye para vereceğiz. Bütün sistemimizi bilgi işlem olarak buna göre yenileyeceğiz" dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu Sabah'a yaptığı değerlendirmede çalışma hayatı ve sosyal güvenlik alanındaki çalışmalara ilişkin şu mesajları verdi:

VERDİĞİMİZ SÖZLERİ TUTUYORUZ:
Asgari ücretten kadınların doğum iznine, genel sağlık sigortasında gençlerle ilgili düzenlemeye kadar birçok adım atıldı. Bunlar vatandaşa söz verdiğimiz adımlardı. Çalışma hayatı, istihdam, sosyal güvenlik sistemine ilişkin dosyalar oluşturduk. Esnek çalışma gerçekleşti. Yürüyen bir reform süreci var, iyileştirmelerin devamı gerekiyor.

PERSONEL REJİMİNE NEŞTER: Dünya insan kaynağı yönetiminde farklı bir noktaya geldi. Ekonomik büyüklüklerin en önemli alanlarından birini insan kaynağı oluşturacak. Kamu personel düzeni konusunda 6 aydır farklı kanallar üzerinden çalışıyoruz. Dünyadaki örneklere, beklentilere bakıp, dört beş gövdeye ayırdık. Başarı ve verimlilik kriterlerine bakılıyor. Özel sektör tecrübesini harmanlayacak ikincil bir kanal zorunlu.

PARALEL YAPI TEMİZLENECEK:
Terör örgütü bağlantılı organizasyonlar, legal görünümlü illegal yapıların devlet personeline etkileri, ilişkileri konusunda da çalıştık. Bu konuda devlet personel sisteminin elini güçlendiriyoruz. Terör örgütü, paralel yapı ile bağlantıyı tespit ettiği andan itibaren elini kuvvetlendiren bir yaptırım ortaya koyabilecek süreç hazır.

ASGARİ ÜCRETTE DÜZENLEME: Asgari ücrette vergi sözümüz söz. Telafi edecek düzenleme yapacağız. 1300 liranın altında asgari ücret olmamasına yönelik ağustos ayında çalışmamızı gerçekleştireceğiz. Bin 300 liranın altına düşen asgari ücretliye para vereceğiz. Olan gene bize oluyor. Bütün sistemimizi bilgi işlem olarak yenileyeceğiz.

NİTELİKLİ YABANCI GELECEK: Turkuvaz kart çalışma hayatında önemli bir adım. Nitelikli insan gücünden yararlanmak için çıkartılıyor. Geçen yıl 85 bin yabancı bakanlığa çalışmak için müracaat etti bunların 75 binine yakınına izin verildi. Uluslar arası yatırımlar, milli gelirin geldiği nokta itibariyle bugün biz de dışarıdan beyin göçü alma noktasına geldik.

AİLELERİN GEÇİM SKALASI OLACAK

Gelir testi konusunda yeni bir çalışma yapılıyor. Ailelerin hangi geçim skalası içinde olduğu ortaya konuluyor. Bu da sosyal güvenlik stratejisini ortaya koymada önemli bir adım.

PROMOSYON BİTİYOR

Emekliye promosyon konusunda kamu, özel, katılım bankaları, PTT ile ayrı ayrı görüştük. Özel bankalar daha istekli. Aylıklara göre kademelendirme yapıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.