Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ASAD'dan meslek lisesi öğrencilerine staj imkanı

Ankaralı Sanayici ve İşadamları Derneği (ASAD); Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladı; meslek liselerinin 11. ve 12. sınıf öğrencilerine iki senelik staj imkanı sundu. Bu öğrencilerde başarılı olanlar, mezun olduktan...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 17:01
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 17:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ASAD'dan meslek lisesi öğrencilerine staj imkanı
Ankaralı Sanayici ve İşadamları Derneği (ASAD); Mamak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzaladı; meslek liselerinin 11. ve 12. sınıf öğrencilerine iki senelik staj imkanı sundu. Bu öğrencilerde başarılı olanlar, mezun olduktan sonra işe alınacak.

‘İşletmede Beceri Eğitimi ve Staj İşbirliği Protokolü‘ için imzalar Cebeci Kız Meslek Lisesi‘nde ASAD Başkanı Beşir Murat Ensari ve Mamak İlçe Milli Eğitimi Müdürü Şemsettin Durmuş tarafından atıldı. Protokol, 2014 eğitim yılının başında işlemeye başlayacak. Teknik liseler, endüstri meslek liseleri, kız meslek liseleri gibi okullarda okuyan öğrencilerden 11. ve 12. sınıflarda okuyanlar ASAD üyesi bini aşkın kuruluşta staj yapma imkanına sahip olacak.

ARA ELEMAN İHTİYACI BU LİSELERDEN KARŞILANACAK


Anlaşma ile öğrencilerin staj yaparak deneyim edinmeleri; okuldan mezun olduktan sonra kolayca iş bulmaları hedefleniyor. ASAD Başkanı Murat Ensari, üyelerinin başarılı öğrencileri kaçırmak istemeyeceğini belirtti. Ensari, sanayi kuruluşlarının en önemli ihtiyacının ara eleman olduğunu söyledi ve ekledi: “Ara eleman ihtiyacı üretimin sıkıştığı nokta. Bu Türkiye'nin meselesi aslında. Biz ASAD olarak Mamak'taki meslek liselerinde okuyan öğrencilere üye işyerlerimizin kapılarını iki yıllığına açarak hem onların iyi yetişmesini sağlayacağız hem de sanayicimizin ihtiyacı olan elemanın temin edilmesi noktasında önemli bir vazife ifa etmiş olacağız. Keşke bunu sadece Mamak'ta değil tüm Ankara'da yapabilseydik.”

BAŞARILI OLANLAR İSTİHDAM EDİLECEK

ASAD Başkanı Ensari, staj projesinin sonuçlarının çok yakından takip edileceğini belirterek, çıktıların analizinin sanayici açısından önemine vurgu yaptı. Ensari, “Bu çıktıların incelenmesine, takip edilmesine büyük önem veriyoruz. Çıktılardan başarıyla çıkan öğrencilerin tamamını istihdam etmek istiyoruz. Biz işadamları olarak, sanayiciler olarak meslek liselerini sonuna kadar destekliyoruz. Bu projemizle hem yaptığımız işin bel kemiğini oluşturan ara elemanı bulmuş olacağız hem de Mamak'ta okuyan öğrencilerimizin stajlarını ve işlerini garanti altına almış olacağız.” ifadelerini kullandı. Bir yıl için belirlenen zorunlu staj süresinin az olduğuna dikkat çeken Ensari, bu nedenle imzalanan protokolde staj programının en az iki yıl olmasına özen gösterdiklerini dile getirdi.

İmzalanan protokolün kendileri açısında hayati derecede önemli olduğunu vurgulayan Mamak İlçe Milliği Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş ise ASAD'a teşekkür ederken, “Bu destek bizim için çok önemli. Öğrencilerimiz son yıllarında staj yeri bulma ve mezun olduktan sonra iş bulma sıkıntısı yaşıyordu. ASAD sayesinde hem staj imkanı buluyorlar hem de başarılı oldukları takdirde işleri hazır olacak.” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.