Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Artvin doğalgaz dağıtım ihalesi gerçekleştirildi

Artvin doğalgaz dağıtım lisansı ihalesi gerçekleştirildi. Artvin’de gazın birim fiyatı dışında dağıtımından 8 yıl süreyle ücret alınmayacak.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2017 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2017 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Artvin doğalgaz dağıtım lisansı ihalesi gerçekleştirildi. Artvin’de gazın birim fiyatı dışında dağıtımından 8 yıl süreyle ücret alınmayacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından, Artvin il merkezinde doğalgaz dağıtımı lisans ihalesi gerçekleştirildi. İhalede en düşük teklifi kilovatsaat başına sıfır kuruş ile AKMERCAN Turizm İnş. Dış Tic. Ltd. Şti. ile ARSAN İnş. A.Ş. sundu. İhale sonucuna göre Artvin’de 8 yıl süreyle doğalgaz dağıtım bedelinden ücret alınmayacak.

EPDK Başkan Yardımcısı Mehmet Ertürk’ün ihale komisyonu başkanlığını yaptığı ihaleye 6 şirket teklif verdi. Şirketlerin birim hizmet ve amortisman bedellerinin bulunduğu zarfların açılmasının ardından, ikinci zarflarda en düşük üç teklif sahibi AKMERCAN Turizm Taş. İnş. Güv. Sist. Tem. ve Gıda San. Dış Tic. Ltd. Şti., ARSAN Arıtma ve İnşaat A.Ş. ve AL-ÖZ Mühendislik Nak. İnş. Pet. Otom. San. ve Tic. Ltd. Şti. temsilcileri açık eksiltmeye davet edildi.

Açık eksiltmenin 16’ncı turunda AKMERCAN Ltd. Şti. temsilcisinin kilovatsaat başına sıfır kuruş teklif vermesinin ardından, AL-ÖZ Mühendislik Ltd. Şti. ihaleden çekildiğini bildirdi.

ARSAN Arıtma ve İnşaat A.Ş. de sıfır kuruş teklifi kabul etti. Böylece, şirketler EPDK tarafından belirlenen ileri bir tarihte lisans alma bedeli için açık artırma usulüyle gerçekleştirilecek ihaleye davet edileceği kaydedildi. Lisans alma bedeline en yüksek fiyatı veren şirket ihaleyi kazanacak ve Artvin’de doğalgaz dağıtım hizmetinden 8 yıl süreyle ücret almayacak.

“Artvin’e doğalgaz dağıtım bedeli sıfır”

İhale sonrasında açıklamalarda bulunan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, “Artvin ilimizin doğalgaz ihalesi için bir süreç yaşadık. Bu süreci kısmen tamamladık. Oradaki doğalgaz dağıtım bedeli sıfır olarak belirlendi. Şartnamemizde bu sıfır olduğu zaman bunun birde lisans alma bedeli var. Sıfır veren iki şirketimiz kurumdan lisans alma bedeli üzerinden yarışma yapacaklar. Kim daha fazla lisans alma bedeli verirse nihai olarak gerçekleşecek. Önemli olan birinci aşamaydı. Birinci aşamada Artvin’e doğalgaz dağıtım bedeli sıfır” ifadelerini kullandı.

"Zamsız olarak kapatmayı öngörüyoruz"

Yılmaz, elektrik tarifelerine ilişkin ise şunları kaydetti:

“Yaptığımız çalışmalarda zannediyorum 5’inci veya 6’ncı dönem için de yine tarifeyi zamsız olarak kapatmayı öngörüyoruz, elimizdeki veriler şimdilik herhangi bir zam yapılmasını gerektiren bir durum içermiyor.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.