Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Armudun Tadı Kalmadı

Bursa’nın Yenişehir ilçesinde yetiştirilen ve bir çok Avrupa ülkesine ihraç edilen deveci, santa, maria, margarit armutlarını don vurunca verim yüzde 80 düştü.Yenişehir’e bağlı çayırlı köyünde meyvecilik yapan Ayhan Yoğurt, "Bahçemizde...

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2016 16:08
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2016 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Armudun Tadı Kalmadı
Bursa’nın Yenişehir ilçesinde yetiştirilen ve bir çok Avrupa ülkesine ihraç edilen deveci, santa, maria, margarit armutlarını don vurunca verim yüzde 80 düştü.
Yenişehir’e bağlı çayırlı köyünde meyvecilik yapan Ayhan Yoğurt, "Bahçemizde deveci, santa, maria, margarit armutları yetiştiriyoruz. Yetiştirdiğimiz ürünleri Almanya, Rusya, Fransa, İtalya gibi yurt dışına ve Ortadoğu’da Sudi Arabistan, Irak, İran gibi ülkelere gönderiyorduk. Fakat bu sene don nedeniyle armutta verim oldukça düşük, bırakın ihracat yapmayı kendimize yemeye bile çıkacak armut zor alırız" diye konuştu.
Yoğurt, "Ortalama 150-200 kilo verim aldığımız ağaçlardan bu sezon ağustos ayında en fazla 20-30 kilo armut alırız. Bölgemizde yetişen ürünlerin kalitesini bilmeyen yok. Bu sene nasibimiz böyleymiş. Armudun tadı kalmadı. Rabbim hayırlısını nasip etsin" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.