Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arınç: Zeytinyağını, uzaklarda yaşayan bir büyüğümüz tavsiye etmişti

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Uzaklarda yaşayan bir büyüğümüz tavsiye etmişti, 'Her sabah bir kaşık zeytinyağının içine bir damla limon sıktığınızda çok iyi olur.' demişti." şeklinde konuştu. Arınç, Manisa'nın Akhisar...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 14:25
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Uzaklarda yaşayan bir büyüğümüz tavsiye etmişti, 'Her sabah bir kaşık zeytinyağının içine bir damla limon sıktığınızda çok iyi olur.' demişti." şeklinde konuştu. Arınç, Manisa'nın Akhisar ilçesinde düzenlenen 5. Zeytin Hasat Şenlikleri'ne katıldı. Meridyen Gıda Tesisleri'ndeki şenlikte yaptığı konuşmada, zeytin üretiminde Türkiye'nin gözdesi Akhisar'da bulunmaktan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, Manisa'nın son yıllarda büyük gelişim gösterdiği zeytin üretiminin Türkiye ekonomisine büyük katkı sağladığını bildirdi. İlçede üretime yönelik faaliyetlerin her geçen gün geliştiğini, fabrikalara yenilerinin eklendiğini dile getirerek, "Akhisar, zeytin üretiminde bir marka ve bu markayla Türkiye ve dünya söz sahibi olacağız." dedi. Zeytin ve zeytinyağının sağlığa önemli katkısı olduğunu ifade eden Bülnt Arınç, şunları söyledi: "Zeytin, geçmişten beri bizim için önemli. Özellikle Akdeniz ülkeleri için önemli ama bizde zeytinyağı ve zeytin tüketimi çok azdır. Zeytinyağı yeme alışkanlığı bile bizde yoktur. Yurtdışı gezilerimizde, İtalyan restoranlarında yemekten önce konulan zeytinyağına ekmeğimizi banıyor ve bundan da memnuniyet duyuyoruz. Sağlığımız bakımından da ekonomimiz bakımından da zeytinyağının tüketilmesi son yıllarda gittikçe gelişti. Sabahları bir kaşık zeytinyağının içine biraz da limon sıkmak suretiyle tüketiyorum. Şekere de iyi geldiğini söylüyorlar. Uzaklarda yaşayan bir büyüğümüz tavsiye etmişti. Uzaklarda dediğim için hasretle bekleyen bir insanın kim olduğunu az çok tahmin etmişsinizdir. Tavsiyelerini yerine getirmekte fayda var. Ben de size tavsiye ediyorum, biiznillah şifa bulacaksınız. Zeytinyağı tüketmiş olmakla kalmayacak, sağlığınıza yatırım yapmış olacaksınız. Bizde öncelikle hıfzıssıhha, yani sağlığın korunması önemlidir. Hasta olduktan sonra tedavi etmek iş değildir. Hasta olmamak için tedbirler alacaksınız. Ona rağmen hastalık olabilir, tedavisini yapacaksınız. Zeytinyağı her derde şifa, öncelikle buna inanalım, sonra da bütün dünyayı inandıralım."

Konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Arınç ve beraberindekiler, törenin düzenlendiği fabrikada zeytinyağı sıktı. Zeytinyağının tadına bakarak gazetecilere de ikram eden Arınç, bahçeye geçerek dalından zeytin topladı. Şenliğe AK Parti milletvekilleri Hüseyin Tanrıverdi, Muzaffer Yurttaş, Recai Berber, Selçuk Özdağ ve Ugur Aydemir, CHP Milletvekili Sakine Öz, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş ve çok sayıda davetli katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.