Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Arap basını: Erdoğan, yolsuzlukları örtmek için Bank Asya'yı ele geçirdi

Arap medyası, Bank Asya'nın TMSF'ye devredilmesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "hukuksuz bir şekilde Bank Asya'yı ele geçirdiği" şeklinde yorumladı.Suudi Arabistan'da yayınlanan Al-Watan gazetesinin internet sitesinde yayınlanan...

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2015 19:52
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2015 19:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Arap medyası, Bank Asya'nın TMSF'ye devredilmesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "hukuksuz bir şekilde Bank Asya'yı ele geçirdiği" şeklinde yorumladı.

Suudi Arabistan'da yayınlanan Al-Watan gazetesinin internet sitesinde yayınlanan haberde, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarından sonra Hizmet Hareketi'nin yaklaşık 2 yıldır "Erdoğan ve hükümete yakın medyanın iftira ve karalama kampanyalarının hedefi haline geldiği" belirtildi. Haberde camiaya yakınlığıyla bilinen işadamları tarafından kurulan Bank Asya'nın "Erdoğan tarafından ele geçirildiği" yorumu yapıldı.

Arap âleminde ne fazla takip edilen haber portalları arasında yer alan Al-Watan, Erdoğan'ın "kendi yolsuzluklarını örtmek için İslam âlimi Fethullah Gülen ve ona yakın kişilere saldırdığını" yazdı. Haberde, Bank Asya'nın "ele geçirildiği" gün, Erdoğan'ın başka bir katılım bankasının açılışını yaptığına da dikkat çekildi.

KUVEYT GAZETESİ: KANUN DIŞI SİNDİRME OPERASYONU

Kuveyt merkezli Rooyah gazetesinin internet portalında ise "Erdoğan, kanun dışı bir şekilde ülkenin en büyük (katılım) bankasına el koydu" ifadesi kullanıldı. Haberde Bank Asya'nın iflas etmediği halde böyle bir uygulamaya maruz kalmasının gerekçesi şöyle anlatıldı: "Recep Tayyip Erdoğan, kendisine muhalif herkesi sindirmeye çalışıyor."

Suudi Arabistan orijinli Dar El-Ahbar gazetesinin web sitesi de, "Erdoğan kendisine karşı çıkanların bankasına el koydu" yorumunu yaptı. Haberin detayında, "Erdoğan ve hükümetin, kendi yanlışlarını örtmek için tüm dünyada saygın bir İslam alimi olarak bilinen Fethullah Gülen'e yakın kişilere karşı hukuksuz işlere giriştiği" belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.