Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ar-Ge merkezini yüksek lisans ve doktora öğrencilerine açtı

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile işbirliği protokolü imzalayan Elvan Grup, yüksek lisans ve doktora yapan öğrencilere gıda ve gıda teknolojileriyle ilgili projelerinin geliştirilme için Ar-Ge merkezlerini hizmete sunacak. İstanbul Teknik...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ar-Ge merkezini yüksek lisans ve doktora öğrencilerine açtı
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile işbirliği protokolü imzalayan Elvan Grup, yüksek lisans ve doktora yapan öğrencilere gıda ve gıda teknolojileriyle ilgili projelerinin geliştirilme için Ar-Ge merkezlerini hizmete sunacak.

İstanbul Teknik Üniversitesi ile gıda sektöründe Ar-Ge Merkezi’ni kuran Elvan Grubu işbirliği protokolü imzaladı. İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca ve Elvan Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu tarafından imzalanan protokole göre her iki kurum gıda ürün ve teknolojilerinin Ar-Ge’si konusunda işbirliği yapmayı hedefliyor. Konuyla ilgili düşüncelerini aktaran Rektör Karaca, "Protokolün, sanayiyi geliştirmek ve nitelikli insan yetiştirmek açısından iyi bir köprü olduğunu düşünüyorum. Diğer firmalarımıza da örnek olmasını diliyorum." dedi. Prof. Karaca, özellikle yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin projelerini geliştirme ve uygulama aşamasında Elvan Ar-Ge Merkezi’nin kullanacak olmalarının pratik açısından kendilerine çok faydalı olacağını vurguladı.

İTÜ ile yapılan anlaşmanın şirketin Ar-Ge alanındaki politikalarının bir yansıması olduğunu belirten Elvan Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu da "Ar-Ge bütçemiz toplam cironun yüzde 2’sini oluşturuyor. Hedefimiz bu harcamaları yüzde 3’e çekmek. Şekerleme ve unlu mamüllerle ilgili elimizde proje yoğunluğu var, bunları İTÜ ile beraber şekillendireceğiz." diye konuştu. Elvan Gıda'nın ihracata dayalı büyüme başarısının Ar-Ge ve inovasyonla sürdürülebilirlik kazanacağını anlatan Kadiroğlu, şöyle devam etti:

"Ar-Ge çalışmaları için kurduğumuz merkez 1 yıldır faaliyette. Ama burada bilimsel anlamda desteğe ihtiyacımız var. Son dönemde 10’a yakın patent aldık, Ar-Ge merkezimiz kurulduğundan beri 8 yeni ürün çıkarttık. Süreç içinde önemli projeler yaptık ama üniversite işbirliğiyle inovatif çalışmalarımızı artırmak istiyoruz. İTÜ bu konuda destek oldu bize. Biz aynı zamanda şirket olarak bu işbirliğini bir sosyal sorumluluk çalışması olarak görüyoruz."

İTÜ Kimya Metalürji Fakültesi Dekanı ve Gıda Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr Beraat Özçelik de "İş birliğiyle bolca Ar-Ge yapacağız her şeyden önce. Farklı lezzetlerde, fonksiyonel ürün üretimine yönelik, gıda sanayine daha fazla dönüşü olacak, patent başvuruları yapılabilecek ürünler geliştirilmesi için çalışacağız. Tuzu, şekeri azaltılmış ürünlere doğru çalışmalar yapacağız." şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.