Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antepfıstığında Tarihin En Yüksek Rekoltesi

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, 2015 yılı antepfıstığı rekoltesini açıklayarak, “144 bin ton rakamı burada sizlere resmi olarak açıklıyorum” dedi.GTB toplantı salonunda Antepfıstığı rekoltesini...

Haber Giriş Tarihi: 03.09.2015 09:27
Haber Güncellenme Tarihi: 03.09.2015 09:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, 2015 yılı antepfıstığı rekoltesini açıklayarak, “144 bin ton rakamı burada sizlere resmi olarak açıklıyorum” dedi.
GTB toplantı salonunda Antepfıstığı rekoltesini açıklayan GTB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, en öncelikli sorunlarının Antepfıstığının rekoltesinin tahmin edilememesi ve ölçülememesi olduğunu söyledi. Ölçemedikleri bir üründe başarılı olamayacaklarını dile getiren Tiryakioğlu, “Biz birçok konuyla birlikte ana gündem maddemiz Antepfıstığı rekoltesi tahmin sonuçlarıydı. Bizim yaptığımız üçüncü toplantıda, rekolte tahmin toplantılarıyla gerçekten çok güzel sonuçlar çıktı. Gerçekten biz o toplantıda sonuçlara ulaşacağımızı, hedeflerimizi yakalayacağımızı inandık. Toplantının sonucunda birtakım resmi olmayan kararlar aldık. Allah’a şükür yanılmamışız bu konuda. Çıkan sonuç resmi sonuç. 144 bin ton. Bakanlığımızın da resmi gündeminde olan, açıkladığı rakam. 144 bin ton rakamı ben burada sizlere resmi olarak açıklamış oluyorum. Yani burada çok az bir yanılma payı olabilir” diye konuştu.
Antepfıstığının, Tarım Bakanlığı ve Ticaret Borsası’nın çalışmalarıyla bakanlığın resmi gündeminde olduğunu belirten Tiryakioğlu, ihracatta ciddi anlamda çalışmalarının devam ettiğini ve sezonun girmesiyle birlikte ihracatın yoğun olduğunu vurguladı.
İHRACAT RAKAMLARI ARASINDA 1’E 5 ARTIŞ OLACAK
Tiryakioğlu, ilerleyen zamanlarda Antepfıstığının yıllara göre dağılımındaki ihracat rakamları, geçmişteki ihracat rakamlarıyla bu yıl ihracat rakamları arasında 1’e 5 artış olacağı müjdesini verdi. Tiryakioğlu, “İhracat rakamları konusunda ilerleyen zamanlarda, şu anda ihracat bağlantılarının, ihracat satışlarının olduğunu görüyoruz. Fiyatların tabi belli bir noktaya gelmesiyle beraber, bu sene ürünümüz de kaliteli. Yağışların bol oluşundan kaynaklı. Tarihin en yüksek rekoltesi, tüm zamanların en yüksek rekoltesi müjdesini resmi olarak sizlere veriyorum” şeklinde konuştu.
Antepfıstığı Araştırma İstasyonu Müdürü Nevzat Aslan ise ilçeler bazında bu rakamların toplanarak 144 bin ton rakamını ortaya çıkardığını açıklayarak, ”Her ilçede bir komisyon kuruldu. Bu altı ilde antepfıstığı üretimi yapılan, Türkiye genelinde bu il yüzde 97 üretim alanını kapsıyor. Bu illerimiz Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Siirt, Kahramanmaraş ve Kilis. Diğer kalan yüzde 3 de yaklaşık 16 ilimizde üretiliyor. Bu 16 ili dikkate almadık, 6 ili dikkate aldık. Burada elde ettiğimiz katsayı da geriye kalan diğer illeri de tahmin ettik” ifadeleri kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.