Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalyalı müteahhitlerden TL ile daire alana yüzde 2 indirim

Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, dövizini bozdurup TL’yle daire almaya gelen müşterilere, banka dekontu ya da fişlerini göstermeleri halinde yüzde 2’lik...

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2016 16:15
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2016 16:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, dövizini bozdurup TL’yle daire almaya gelen müşterilere, banka dekontu ya da fişlerini göstermeleri halinde yüzde 2’lik indirim yapacaklarını bildirdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Döviz yerine Türk Lirası kullanın" çağrısına Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı ve yönetim kurulu üyelerinden destek geldi. Başta Dernek Başkanı Deniz Karataş ve diğer müteahhitler 150 bin Dolar bozdurdu. Karataş, ekonominin daralmaması için sivil toplum örgütlerine ve ekonominin müteahhitlik sektörüne önemli görevler düştüğünü söyledi.
Daralmanın sadece Türkiye’yi değil mahalleyi bile etkileyeceğini savunan Karataş, "Sektörümüz adına TL’yi destekliyoruz. Müteahhitler olarak il genelinde bazı bölgelerde döviz bazında yapılan satışların TL’yi döndürülmesi noktasında üyelerimize çağrıda bulunduk. Meslektaşlarımız, TL’ye dönen tüketicilere yüzde 2 indirim yapacaklar. Bunu kamuoyuna duyuruyoruz" dedi.

"150 bin Dolar bozdurdular"
Doların TL karşısında hareketli olmasının satışları olumsuz etkilediğinin altını çizen Karataş, "Bunun gibi kampanyaları destekliyoruz. Biz de, ülkemizin ve tüketicimizin lehine elimizden gelen desteği veriyoruz. Dövizini bozdurmak kaydıyla gayrimenkul almak isteyen vatandaşlarımız yüzde 2 indirim uygulanacaktır. İnşallah tüm Türkiye TL’sine sahip çıkacaktır. Biz yönetim olarak 150 bin dolar bozdurduk. Bu bir semboldü. Piyasaya TL sürmek ve dövizden arınmak kaydıyla ekonomiye can veririz. Piyasada ne kadar TL artarsa, bizim alım gücümüz ve ekonomimiz düzene girecektir" diye konuştu.

"Kiralama TL ile olsun"
AVM’lerde bugüne kadar kiraların hep döviz üzerinden yapıldığını aktaran Karataş, "Böyle durumlarda kiracı ve mal sahibi arasındaki ilişki sekteye uğrayacaktır. Türkiye’de yaşıyorsak birlik ve beraberliğimizi esas kılarak TL’mize sahip çıkmak zorundayız" ifadelerine yer verdi.
Muratpaşa İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Adnan Saraç, kalkınmanın yolunun birlik ve beraberlikten geçtiğin belirterek, bugün sembolik de olsa 150 bin Doları TL’ye çevirdiklerini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.