Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya’da 2013’ün başarılı firmaları ödüllendirildi

Antalya’da 2013’ün başarılı firmalarına ödülleri verildi. Adopen 5 ayrı kategoride ilk üçe girerek geçen senenin en başarılı firması oldu.‘Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) En Başarılı Firmalar’ ödül töreni Rixos Downtown...

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 16:11
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 16:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya’da 2013’ün başarılı firmaları ödüllendirildi
Antalya’da 2013’ün başarılı firmalarına ödülleri verildi. Adopen 5 ayrı kategoride ilk üçe girerek geçen senenin en başarılı firması oldu.

‘Antalya Organize Sanayi Bölgesi (AOSB) En Başarılı Firmalar’ ödül töreni Rixos Downtown Otel‘de yapıldı. Tören, Başarılı Sanayicileri Ödülleri kategorisinde en yüksek satış hasılatı yapan, en yüksek kurumlar vergisi ödeyen, en yüksek ihracat yapan, en yüksek istihdam sağlayan, en yüksek yatırım yapan firmalara; Teşvik Ödülleri kategorisinde de en yüksek ciro artışı sağlayan, en yüksek ihracat artışı sağlayan, en yüksek istihdam artışı sağlayan, en çok istikbal vaat eden firma ve en yeşil fabrikaya plaket verildi. Ayrıca AOSB Özel Ödülü kategorisinde de yılın duayen sanayicisi ödülü verildi. Programa katılan Vali Sebahattin Öztürk, bugün organize sanayinin içinde 160'tan fazla işletme olduğunu, buralarda 11 bine yakın istihdam sağlandığını belirtti. Türkiye'nin 2023 hedeflerinin girişimcilerle sağlanacağını belirten Öztürk, Antalya'da yakın zamanda ihtisas sanayi bölgelerinin artacağını ve mevcut sanayi bölgesinin de genişleyeceğini ifade etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak da düzenlenen törenin sanayinin duayenleri ve öncülerine teşekkür amaçlı olduğunu kaydetti. Sanayiciliğin çok zor bir iş olduğunu anlatan Budak, “Türkiye’de biraz maceracılık ve kahramanlık isteyen önemli bir alan. Herkesin inşaat gibi alanlara yatırım yapıp. Kolay para kazanabileceği alanlar olmasına rağmen sanayide ısrarla yatırım yapmak isteyen sizler varsınız. Sizler aslında Türkiye’nin kahramanısınız. Sizler istihdam katma değer sağlıyorsunuz. En önemlisi de ihracat yapıyorsunuz. 20-25 yıl gibi kısa bir sürede 81 ilde 13-14. sırada sanayide Antalya’yı getirdiniz. Aslında sanayinin farklı kültür olduğunu biliyoruz. Bu atmosferi oluşturmak için projeler ürettik. Elektriği doğal gazı daha ucuza almak için çok gayret gösteriyoruz bu arada bürokratlar bununla ilgili çalışmalar var. Türkiye’nin en ucuz elektriğini tüketen organize sanayisisiniz.” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından firmalara ödülleri takdim edildi. Törende 5 ayrı kategoride ilk üçe giren Adopen en başarılı firma olurken, onu 4 ayrı kategoride ilk üçe giren AGT takip etti.

ÖDÜL ALAN FİRMALAR

AOSB 2013 Yılı Başarılı Sanayicileri Ödülleri

En Yüksek Satış Hasılatı Yapan Firmalar Ödülleri: Adopen, Yörükoğlu, AGT
En Yüksek Kurumlar Vergisi Ödeyen Firmalar Ödülleri: Dr. Tarsa, Levent Kimya, Adopen
En Yüksek İhracat Yapan Firmalar Ödülleri: Adopen, AGT, Dr. Tarsa
En Yüksek İstihdam Sağlayan Firmalar Ödülleri: Adopen, AGT, Ekici
En Yüksek Yatırım Yapan Firmalar Ödülleri: AGT, Antalya Mermer, Adopen

AOSB 2013 Yılı Teşvik Ödülleri

En Yüksek Ciro Artışı Sağlayan Firma Ödülü: AKE
En Yüksek İhracat Artışı Sağlayan Firma Ödülü: ANTCAM
En Yüksek İstihdam Artışı Sağlayan Firma Ödülü: TSM
En Yeşil Fabrika Ödülü: KOPPERT
İstikbal Vaat Eden Firma Ödülü: Günlas

AOSB Özel Ödülü

Yılın Duayen Sanayicisi Ödülü: Selahattin Alanyalı, Erdal Konya
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.