Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya Valisi Karaloğlu: "Antalya 15 Temmuz gecesini en rahat geçiren şehirlerden biriydi"

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Rus Devlet Televizyonuna Açıklamalarda Bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2016 10:15
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2016 10:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya Valisi Karaloğlu: "Antalya 15 Temmuz gecesini en rahat geçiren şehirlerden biriydi"
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya’nın 15 Temmuz gecesini en rahat geçiren şehirlerden biri olduğunu söyledi.
Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Rus devlet televizyonuna açıklamalarda bulundu. Turizmin ülkeler arasındaki siyasi krizlerden etkilenen bir sektör olduğuna işaret eden Karaloğlu, “Türkiye ile Rusya arasında yaşanan, hiç birimizin istemediği, tasvip etmediği bir olay dolayısıyla maalesef turizm etkilenmiş oldu. Ama son dönemde ülkelerimiz arasında tekrar siyasi ve ekonomik ilişkilerin başlama noktasına gelmiş olması, Rus turistlerin yeniden Antalya’ya geleceğiyle ilgili önemli gelişmeleri beraberinde getirdi” dedi.
15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruları da cevaplayan Vali Karaloğlu, “Antalya 15 Temmuz gecesini en rahat geçiren şehirlerden birisiydi. Hiçbir asker sokağa çıkmadan, hiçbir askeri araç sokakta yürümeden, Antalya o geceyi tek bir mermi patlatmadan geçirdi. Antalya’da yaşayanlar ve turistler o geceden etkilenmedi” diye konuştu.
Antalya ve Rusya’nın Rostov şehrinin kardeş şehir olduğunu hatırlatan Vali Karaloğlu, “Antalya ile Rusya’nın ilişkisini bir şehre indirmek de doğru değil. Rusya’nın her bölgesinden Antalya’ya misafir geliyor. Antalya ile Rusya ilişkileri çok ileri düzeyde bir ilişki. Antalya’da yaşayan on binlerce yerleşik Rus vatandaşı var. Burada gayrimenkul satın almış, ev sahibi olmuş, yılın büyük bir bölümünde Antalya’da yaşayan Rusya vatandaşları var. Siyasi problemler çözüldükten sonra Rusya ile turizmin gelişmesinin önünde bir engel yok. Rus halkı Antalya’yı seviyor. Antalyalılar Ruslardan memnun. Turizmin gelişmesinin önünde siyasi problemlerin dışında bir engel yok. O da kalktığına göre, Rusya ile turizm konusunda çok hızlı bir gelişme olacağını düşünüyoruz” ifadelerine yer verdi.
Rusya sivil havacılık teşkilatının havaalanında ek güvenlik tedbirleri talebi olduğuna değinen Vali Karaloğlu, “Biz yerel otorite olarak talepleri değerlendirerek yerine getirebileceğimizi ifade ettik” dedi.
Vali Karaloğlu’nun Rusya devlet televizyonuna yaptığı açıklama sırasında Antalya Rus Sanat ve Kültür Derneği Başkanı İrina Balcı da hazır bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.