Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya Halinin Yeni Hedefi Ortadoğu

Ortadoğu’dan gelen yaş sebze ve meyve ithalatçıları, Antalya Hali’nde esnafla bir araya geldi.Antalya Büyükşehir Belediyesi, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Başbakanlık Yatırım ve Destek Ajansı (TYDTA), Serik Belediyesi, Türk Hava...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2016 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2016 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ortadoğu’dan gelen yaş sebze ve meyve ithalatçıları, Antalya Hali’nde esnafla bir araya geldi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Başbakanlık Yatırım ve Destek Ajansı (TYDTA), Serik Belediyesi, Türk Hava Yolları(THY) ve Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) işbirliğiyle düzenlenen organizasyonda, Ortadoğu ülkelerinde sebze meyve ticareti yapan firmalar Antalyalı üreticilerle buluşturuldu.
Antalya’nın tarım sektörüne yönelik ekonomik faaliyetlerine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen buluşmaya Kuveyt, Bahreyn ve Suudi Arabistan’dan 26 kişilik heyet katıldı.
HAL ESNAFI İÇİN YENİ PAZAR
Antalya Toptancı Hali’ni ziyaret eden Ortadoğu iş adamları hal içinde bulunan laboratuvarda incelemelerde bulundu. Antalya Toptancı Hallerinde sebze ve meyve ihracatı yapan esnaf, yeni bağlantı ve işbirliği fırsatı sağlayan program kapsamında esnaf ve ithalatçı firmalar ile ikili görüşmeler gerçekleştirdi.
ANTALYA’NIN TİCARETİNE ÖNEMLİ BİR KATKI
Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Muharrem Kavurgacı, Antalya’nın önemli bir gün yaşadığını belirterek, "Antalya’dan sebze meyve ihracatçılarımızı bir araya getirdik. Burada ikili görüşmeler yaptırıyoruz. İkili görüşmelerde ticari bağlantılar kuruyorlar. Birbirleriyle tanışmış oluyorlar ve ne istediklerini karşılıklı görüşerek bugün önemli bir adım atılmış oluyor. Bu işbirliğinin devam edeceğini ümit ediyorum. Gayet verimli oldu. Antalya’dan değerli esnaflarımız da katıldılar. Bu görüşmeler devam ediyor. Çok heyecanlıyız. Antalya’nın ticaretinde önemli bir katkı sağlayacağına inanıyorum. Böyle hayırlı bir hizmetin parçası olduğumuz için Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak da çok mutluyuz. 120 civarında esnafımız rezerve ettirdi. Talepler gelmeye devam ediyor. Gelen misafirlerimiz de çok memnun. Hali ve bölgelerini gezdirdik. Antalya’yı tanımak için sebze meyve ticaretindeki Türkiye’deki ve dünyadaki yerini görmüş oldular" dedi.
GÖRÜŞMELER ÇOK OLUMLU
Antalya Toptancı Hali’nde paketleme yaptığını belirten Ahmet Çalışkan, "Çok olumlu görüşmeler oluştu. Burada iki adet firma ile görüşmeleri sağladık. Muhtemelen önümüzdeki hafta yüklemelerde domates yüklemesi yapacağız. Kiraz ile ilgili bir takım görüşmeler yaptık. Sezonun bizim açımızdan bitme noktasında olmasına rağmen onların ihtiyaçlarını karşılayabilecek derecede fiyatların makul seviyede geldiği için daha fazla yükleme yapacağımızı düşünüyoruz" ifadelerini kaydetti.
ÇALIŞILMASI GEREKEN BİR PAZAR
Suudi Arabistan’dan Majed Hamad Al Khamees, Antalya’yı çevresindeki kişilerden bildiğini ifade ederek ilk defa geldiği belirtti. Al Khamees, "Antalya’dan, bölgedeki komşu illerden Mersin, Antakya’dan alışveriş ticaretinde bulunuyorduk. Burada güzel çeşitli ürünler gördük ve ciddi anlamda dünyanın birçok yerinde denenmesi gereken kaliteli ürünler keşfettik. Kesinlikle çalışılması gereken bir pazar. Burayı ilk defa gördük. İlk izlenimimizi aldık. Burayı çok beğendik. Ticaretinin yanında turistikte bir yer burası. Önceden gelen arkadaşlarımız İstanbul, Trabzon, Bursa’ya gidiyorlardı. Yalnız eminim ki biz de önümüzdeki süreçte tekrar buraya geleceğiz. Gördüğümüz çeşitlilikten sonra eminim ki alışverişimiz çok daha fazla güçlenecek ve ileriye yönelik olacak. Bu toplantıların da bize bu imkanı sağlayacağını inanıyoruz. Faydalı olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.