Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankara‘nın en güzel kedisi ‘Misket’

Ankara Kedisi Derneği’nin düzenlediği 2. Ankara Kedisi Güzellik yarışmasını birincisi Tülay Ateş’in kedisi ‘Misket’ kazandı. Birinci olan Misket’in sahibi Tülay Ateş, 2 bin TL ödül alırken, ikinci olan Sümbül'ün sahibi Aslı...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 17:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara‘nın en güzel kedisi ‘Misket’
Ankara Kedisi Derneği’nin düzenlediği 2. Ankara Kedisi Güzellik yarışmasını birincisi Tülay Ateş’in kedisi ‘Misket’ kazandı.

Birinci olan Misket’in sahibi Tülay Ateş, 2 bin TL ödül alırken, ikinci olan Sümbül'ün sahibi Aslı Durukan bin 500 TL, üçüncü olan Boncuk'un sahibi Rabia Arata ise bin TL para ödülü aldı.

Yarışmaya giren kediler yer yer huysuzluklar çıkarırken basının uzattığı mikrofonlarla oynadı. Geçen sene yarışmanın üçüncüsü olan Spartaküs isimli Ankara kedisi bu yıl da yarışmaya katıldı. Spartaküs’ün sahibi, “ Ben hastanede çalışıyorum ve annesini gördüm aldım baktım. Ankara kedisinin tüyleri uzun olur. Gözlerinin rengi değişik ön ayakları ile arka ayakları arasındaki mesafe uzun. Geçen sene yarışmanın üçüncüsüydük bu yıl birinci oluruz inşaallah.” dedi.

Yarışmada toplam 83 kedi katılırken Türkiye’nin çeşitli illerinden de yarışmaya katılanlar vardı.

Jüri olarak yarışmaya katılan Ankara Kedisi Derneği Başkanı Veteriner Hekim Dr. Tarkan Özçetin, “Ankara kedisi olması gerekiyor en önemli özelliği tüyleri uzun olması gerekir. Ayrım şöyle Ankara kedisinin özelliklerini ideal bir şekilde gösteriyorsa onu seçmeye çalışıyoruz.” diye konuştu.

Yarışmanın en sevimli kedilerinden Tami ise bir Ankara Kedisi ile İran kedisi kırması. Tami’nin sahibi veteriner fakültesi öğrencisi, “Anne babasıyla birlikte 9 kedim var. Veteriner fakültesi öğrencisiyim. Ankara kedisi ve İran kedisinin kırması 2 aylık geçen sene babası katılmıştı gözleri biri mavi biri yeşil. Ödülü kazanırsam mama alacağım onlara özel.” dedi.

Kediler ödülünü alırken, sahiplerinin heyecanı dikkatleri çekti. Ödül sonrası basına röportaj veren Tülay Ateş, “Misket’in birinci olmasını beklemiyorduk ama o zaten bizim kalbimizin birincisi” dedi. İkinciliğe seçilen Sümbül’ün sahibi Aslı Durukan ise, “Kediler birbirine benziyordu o yüzden seçileceğimizi düşünmedik” derken, üçüncülüğe seçilen Boncuk’un sahibi Rabia Arata ise, “Üçüncü bizimki farkı siyah olmamız çok memnun oldum. Kazandık kupayı, kazandığımız parayı sokak hayvanları için mama almayı düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

İKİNCİLİK KAZAN SÜMBÜL, BİRİNCİ OLAN MİSKETE SALDIRDI

Ödül sonrası kedilerin sahipleri basının sorularını cevaplarken, kediler de birbirine saldırdı. Sahipleri kedilere hemen müdahale ederken kedisi 2. Olan Aslı Durukan, “Sümbül birinciliği kazanan kediyi kıskandı galiba.” diyerek espri yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.