Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ankara Mobilya Fuarı Kapılarını Ziyaretçilere Açtı

Ankara Mobilya Fuarı (Ankara Furniture Fair-ANKAFF), Ankara Congresium’da kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuarın açılış törenine katılan Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Siteler’in mobilyanın göz bebeği...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 16:10
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ankara Mobilya Fuarı (Ankara Furniture Fair-ANKAFF), Ankara Congresium’da kapılarını ziyaretçilere açtı. Fuarın açılış törenine katılan Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, Siteler’in mobilyanın göz bebeği olduğunu söyledi.
Bu yıl dördüncüsü düzenlenen fuarın açılışına katılan Eski Başbakan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Emrullah İşler, törende yaptığı konuşmada, Ankara’nın mobilya sektörüne yaptığı katkının altını çizdi. Başarı için birlik ve beraberlik vurgusu yapan İşler, “Tüm sektörlerde olduğu gibi marka değeri için profesyonellik lazım. Bunun için AR-GE’ye kaynak ayrılmalı” dedi.
Türkiye’nin son zamanlarda karşı karşıya kaldığı tehditlerden söz eden İşler, birlik ve beraberlik içerisinde olunduğu sürece Türkiye’nin tüm zorlukları aşacağını söyledi. Vatandaşlara “Alışverişe, sokağa çıkın. Hiçbir şey olmamış gibi hayatınıza devam edin” diye seslenen İşler, “Ticareti tekrar canlandırmak için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.
AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan ise, Ankara’nın sadece idari ve siyasi bir başkent olmadığına vurgu yaparak, “Ankara aynı zamanda sağlığın, eğitimin, turizmin ve ticaretin de başkenti. Bunların yanı sıra mobilya sektöründe de önde. Türkiye her alanda büyüyen bir ülkedir. Her birimiz bulunduğumuz sektörü daha üst noktalara taşımak için çalışmalıyız” dedi.
"SİTELER MOBİLYANIN GÖZ BEBEĞİ"
Terörü lanetleyerek konuşmasına başlayan ATO Başkanı Salih Bezci, Türkiye’nin son zamanlarda dış mihrakların oyunlarına sahne olduğunu ancak bu oyunları hep birlikte bozacaklarını dile getirdi. Hem Merasim Sokak’ta, hem Kızılay’da yaşanan terör saldırılarından sonra olay yerini ve çevre esnafını ziyaret ettiklerini hatırlatan Bezci, “Yaraları sarmaya hazırız” dedi. ATO’da 3 gün süren istişare toplantılarından bahseden Bezci, ATO Meclisi’nin yaraları sarmak için 3,5 milyon TL kaynak ayırdığını ve yaraları sarmak için hazır olduklarını dile getirdi. Siteler için “mobilyanın göz bebeği” ifadesini kullanan Bezci, “Ben 7 yaşımdayken babam Siteler’de kerestecilik yaptı. Buradaki el emeği hiçbir yerde yok” dedi.
MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal ise fuar alanını gezdiğinde kendisini Milano’daki fuarlarda gibi hissettiğini ifade etti. Yüksek teknolojili ürünler yapabilmek için tasarıma özen gösterilmesi gerektiğini belirten Erdal, “Üniversiteler ve özel sektör teşvikiyle tasarım atölyeleri yapılabilir” dedi.
"ANKARA MOBİLYA SEKTÖRÜNÜN ANNESİ"
Türkiye’nin mobilya sektöründe büyüdüğünü ve 23’üncü sıradan 12’nci sıraya yükseldiğini söyleyen Mobilya Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç de Ankara’yı ‘mobilyanın annesi’ olarak tanımladı. Güleç, Türkiye ve Ankara’nın adını mobilya sektöründe dünyaya duyuracaklarını söyledi.
Ankara Mobilya Üreticileri Derneği Başkanı (ANSİMOD) İsmail Biçer de konuşmasında Ankara’nın mobilya sektörünün de başkenti olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından eski Başbakan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Emrullah İşler, AK Parti Ankara Milletvekili Murat Alparslan, ATO Başkanı Salih Bezci, MÜSİAD Ankara Başkanı İlhan Erdal, Ankara Marangozlar Odası Başkanı Rıdvan Aktaş, Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası Başkanı Hüseyin Taklacı, MOBSAD Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Bozkurt, OMSİAD Başkanı Ercan Ata ve MOSFED Başkanı Ahmet Güleç’e katkılarından dolayı plaket verildi. Plaket töreninin ardından katılımcılar fuarı gezdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.