Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Anıl: “Rusya ile yeni dönem ekonomiyi canlandırır”

Putin-Erdoğan görüşmesini değerlendiren İTSO Başkanı Metin Anıl, iki ülke arasındaki buzların erimesinin iş dünyasını rahatlattığını söyledi.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i buluşturan...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2016 13:33
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2016 13:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Putin-Erdoğan görüşmesini değerlendiren İTSO Başkanı Metin Anıl, iki ülke arasındaki buzların erimesinin iş dünyasını rahatlattığını söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i buluşturan Petersburg zirvesini değerlendiren İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Anıl, iki ülke arasında uçak kriziyle alt seviyelere inen münasebetlerin düzeltilmesi için atılan adımların ekonomiye yansımalarının çok olumlu olacağını belirtti. Rusya’nın bilhassa enerji, turizm, tarım ürünleri ihracatı ve Türk inşaat sektörü açısından çok önemli bir global pazar olduğunu dile getiren Metin Anıl, “Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya ile bozulan ilişkilerin düzeltilmesi için attığı adımlar ekonomimizi canlandıracaktır. İş dünyası olarak yaşanan gelişmeleri memnuniyetle karşılıyoruz. Ekonomi dünyası için hem ülke içindeki huzur ve istikrar hem ülkeler arasındaki iyi ilişkiler çok önemli. Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkiler ilk başta uçak krizi öncesindeki seviyeye, ardından eskisinden daha ileri seviyeye ulaşacak. Liderlerin yanı sıra üst seviye heyetlerin yaptığı görüşmelerin sonuçlarını kısa sürede alacağımıza inanıyorum. Tarım ürünleri ihracatındaki kısıtlamaların ve Türk inşaat sektörünün önündeki engellerin kaldırılması, vizesiz rejimin uygulanması, charter uçuşlarının tekrar hayata geçirilmesi, enerji alanındaki projelerin hayata geçirilmesi ve Rusya’dan yeniden turist akışının sağlanması gibi ciddi adımlar ekonomimizi canlandıracaktır” diye konuştu.
Metin Anıl, Rusya pazarının İnegöl ekonomisi açısından önemine de dikkat çekti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.