Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Amerikan Konut Piyasası Türk Yatırımcıya Açıldı

ABD’nin en büyük ikinci gayrimenkul inşaat ve satış devi Lennar International, Türkiye ve Ortadoğu pazarına girdi. Lennar International Ceo’su Chris Marlin, Türk tüketicisi de ABD ile aynı alışkanlıklara sahip olduğunu, dolayısıyla bu...

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2016 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2016 16:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD’nin en büyük ikinci gayrimenkul inşaat ve satış devi Lennar International, Türkiye ve Ortadoğu pazarına girdi. Lennar International Ceo’su Chris Marlin, Türk tüketicisi de ABD ile aynı alışkanlıklara sahip olduğunu, dolayısıyla bu kanal üzerinden güzel bir işbirliklerinin doğacağını düşündüğünü söyledi.
ABD’nin en büyük ikinci gayrimenkul inşaat ve satış devi Lennar International, Türkiye ve Ortadoğu pazarına girdi. Partner olarak Projebeyaz Uluslararası Gayrimenkul’ü seçen Lennar International’ın CEO’su Chris Marlin’i Türkiye’ye gelerek Boğaziçi Üniversitesi Mezunları Derneği (BÜMED) üyelerine ABD’de konut alma şartları, popüler bölgeler konularında bir seminer verdi. Seminerde Türkler’in Amerika emlak piyasasına ilgisi, ABD’den hangi şartlarda ev alınabileceği, ev alanlara vatandaşlık hakları, yasalar, konularına açıklık getiren Marlin 18 eyalet 60’dan fazla şehirde Türk yatırımcıları bekleyen fırsatların olduğunu söyledi. Halen Brookings Enstitüsü Büyükşehir Politikası Liderlik Konseyi üyesi de olan Chris Marlin’e seminerde Avukatları ve Mortgage yetkilileri de eşlik etti.
Lennar International Ceo’su Chris Marlin yaptığı açıklamada “Başta Miami, Orlando, Los Angeles, Dallas, New York olmak üzere 60’dan fazla şehir ve 18 eyalette yer alan projeler ile Türk yatırımcılar için ABD bir fırsatlar ülkesi. 150 bin dolardan başlayıp 3 milyon dolara kadar yatırım fırsatları var. Ortalama 300 ile 500 bin dolara aldığınız evi kiraya verdiğinizde, yıllık getirisi net 40 bin ile 60 bin dolar arasında. Ayrıca ABD’de 500 bin dolar EB5 yatırımı yapılması halinde ABD vatandaşı da olunabiliyor. Ayrıca gelişmiş ve işleyen kurallar sayesinde ABD kanunları ile de korunuyorlar ve Lennar bu yatırım programında da öncü bir çözüm ortağı" dedi.
Türkiye’de yatırım konusuna da değinen Marlin, "Son 15 yılda özellikle İstanbul’da olmak üzere Türkiye’de emlak yatırımları çok arttı. Yani bütün ülkede altyapı ve üstyapıda bir hareket var. Bu bilinçli hareketin oluşturduğu gelişme ve büyüme gibi etkileri biz doğrudan görebiliyoruz. Temelde dikkatimizi çeken de bu büyüme oldu. İstanbul da bütün dünyada son 15 yıllık dönemde Gayri Safi Milli Hasıla (GSMH) açısından sürekli olarak en gelişen şehir. Ne zaman bu şekilde bir büyüme olsa emlak yatırımcıları yatırımlarını şekillendirmek istiyorlar. Dolayısıyla bu çeşitlilik oraya gidecek ve onlara bir şeyler sunmamızı gerektirdi" diye konuştu.
Emlak yatırımcısı Türk veya başka ülkeden olmasının hiç önemli olmadığını söyleyen Marlin, emlak yatırımlarını bölmek, değiştirmek istediğinde ilk akla gelen pazarın ABD olduğunu belirtti. Marlin, “Bütün emlak çalışmalarında yatırım için ABD’nin bir numaralı yerdir. Türkiye ve ABD arasında direk uçuşların olması da gelen giden kişi sayısında artış yaşanmasını sağladı. Projelerimizin gelişmesinde de bu önemli bir nokta oldu” dedi.
Türkiye pazarından yeni girdiklerini ve işlerine uzun vadeli beklentileri olduğunu belirten Marlin, “Şu anla hazırlık aşamasındayız. Dolayısıyla ilişki kuruyoruz. Kısa vadeli olarak da amacımız olabildiğince çok Türk arkadaş edinmek. Uzun dönem açısından ile beklentilerimiz ise bu kurduğumuz arkadaşlarımızla karlı ve montanlı iş yapmaktır” ifadelerini kullandı.
Uzun yıllardır Türk ve ABD arasında büyük dostluklar olduğunu vurgulayan Lennar International CEO’su Chris Marlin, Türk tüketicisi de ABD ile aynı alışkanlıklara sahip olduğunu, dolayısıyla bu kanal üzerinden güzel bir işbirliklerinin doğacağını düşündüğünü söyledi.
Projebeyaz Uluslararası Gayrimenkul Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun, konu ile ilgili değerlendirmesinde, Türkiye’deki ilginin çok yüksek olduğunu dile getirerek; talep bekliyorduk ancak ilginin bu denli yüksek olacağını tahmin etmemiştik. Türk gayrimenkul sektörü ve emlak danışmanlık firmalarının önünü açacak, Amerika’daki Tük alıcı pazarını büyütecek büyük bir hamle yaptık. Yurt dışında gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin mutlaka Türkçe danışmanlık alması gereklidir. Doğru sonuca ulaşmak ve isteğe göre gayrimenkul yatırımının hedefi bulabilmesi için profesyonel bir danışmanlık alınmasının doğrudur" dedi.
Amerika’dan ev almak isteyen Türklerin akıllarında New York, Miami, Washington, gibi sadece birkaç şehrin olduğunu söyleyen uzun ama aslında Türklerin bilmediği fakat hem oturuma uygun hem de yatırım açısında çok avantajlı yerlerin olduğunu belirten Uzun "Projebeyaz olarak 18 eyaletteki binlerce evi konut alıcısının bilgisine sunuyoruz. Çok uygun fiyatlarla yüksek getiri sağlayabilecek evlerin bilgisini veriyoruz. Birde bunun üstüne işbirliği yaptığımız resmi kurum Lennar International kendi iştiraki olan firmasından veya çözüm ortaklarından konut alıcılarına çok rahat mortgage kredisi çıkmasını sağlıyor. Ayrıca ABD’de 500 bin dolar EB5 yatırımı yapılması halinde ABD vatandaşlığının da önü açılabiliyor ve Lennar’ın yaptığı projelerden birisi ile de bu yatırım programında öncü bir çözüm ortağı. Üstelik Türk alıcı Amerika ziyaretinde inşaatı yapan firma Lennar yetkilileri ile de birebir aracısız görüşerek akıllarındaki soru işaretlerini gideriyorlar. Zaten alıcının bütün hakları Amerikan yasaları garantisi altında’’ dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.