Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Amazon'da grev sürüyor

Online alışveriş sitesi Amazon'un Leipzig ve Bad Hersfeld tesislerinde çalışanlar greve gitti. Ver.di sendikası, ABD’li şirketin büyümesine rağmen personeli kötü şartlarda çalıştırdığını öne sürüyor.Almanya’nın en büyük internet...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2013 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2013 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Online alışveriş sitesi Amazon'un Leipzig ve Bad Hersfeld tesislerinde çalışanlar greve gitti. Ver.di sendikası, ABD’li şirketin büyümesine rağmen personeli kötü şartlarda çalıştırdığını öne sürüyor.

Almanya’nın en büyük internet alış veriş platformlarından biri olan Amazon’da çalışanlar yine greve gitti. Şirketin Leipzig ve Bad Hersfeld tesislerindeki personel dün başlattıkları eylemlerine bugün de devam etti. 400 kadar çalışanın iş bıraktığı eyleme bugün de 100 kadar personelin destek vereceği duyuruldu.

ABD’li şirket, sendikayla anlaşamamış ve ücretlerde artışa gidilmeyeceğini duyurmuştu. Amazon işçileri, düşük ücretle ve zor şartlarda çalıştıklarını belirterek sık sık greve gidiyor.

Ver.di sendikası Hessen Temsilcisi Bernhard Schiederig, “Sadece ücretlerin artırılması değil, çalışma şartlarının da düzeltilmesi gerekiyor.” dedi ve grevlerin devam edeceği sinyalini verdi. Schiederig, “Amazon, şirkete huzur geleceğini zannetmesin” diyerek de bu eylemlerinde kararlı olduklarını ifade etti.

Ver.di Sekreteri Mechthild Middeke ise Amazon’un her geçen gün büyümesine karşın, bu büyümeden çalışanların istifade edemediğini vurguladı. Middeke, “Personel ücretlerini şirket kendi başına belirleyemez, çalışanların da söz hakkı vardır.” şeklinde konuştu. Öte yandan Amazan’da süren grevler nedeniyle buradan yapılan alışverişlerde teslimatların gecikebileceği belirtiliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.