Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Altınovalı Kadınlar Türkiye’de İlk Kez Kividen Reçel Yaptı

Türkiye’ye yeni bir lezzet kazandırmak isteyen Yalova’nın Altınova Belediyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, kivi reçeli üretimine başladı. Tamamen doğal yöntemlerle üretilen kivi reçeli, mayhoş tadıyla daha şimdiden kahvaltı...

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2016 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2016 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Altınovalı Kadınlar Türkiye’de İlk Kez Kividen Reçel Yaptı
Türkiye’ye yeni bir lezzet kazandırmak isteyen Yalova’nın Altınova Belediyesi ve Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, kivi reçeli üretimine başladı. Tamamen doğal yöntemlerle üretilen kivi reçeli, mayhoş tadıyla daha şimdiden kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olmaya aday.
Türkiye’nin kivi ihtiyacının yüzde 50’sini karşılayan Altınova ilçesinde kadınlar kivi reçeli yaptı. Tamamen geleneksel yöntemlerle yapılan kivi reçeli, kadınların toplu olarak kivileri soymasıyla başlıyor. Ardından ocağa konan dev kazana dökülen şeker, yüzlerce kilo kivi, kadınların maharetli ellerinde muhteşem bir lezzete dönüşüyor. Alışılmış reçel tadının yanı sıra mayhoş bir tat ve aroma ile vatandaşın damak tadına hitap eden kivi reçeli daha şimdiden kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olmaya aday.
Kivi reçelinin hiç bir kimyasal katılmaksızın üretildiğini dile getiren Altınova Kadın Meclisi Başkanı Birgül Kırçiçek, "Kivi reçeli Altınova’ya mahsus bir ürün. Kivilerden reçel yapıyor, bunları kavanozlara dolduruyoruz. Oldukça uzun süre dayanıyor. Son derece sağlıklı bir ürün. Tamamen doğal ve geleneksel yöntemlerle yapılan bir reçel türü. Annelerimizin usulüyle reçel yapıyoruz. Hafif mayhoş bir tadı var. Herkese tavsiye ediyoruz" dedi.
Kivi reçelinin patentini aldıklarını belirten Altınova Belediye Başkanı Metin Oral ise, "Altınova’nın kivisini tanıtmak ve sofralara yeni bir lezzet kazandırmak için bu projeye başlattık. Ortaya çok güzel bir tat çıktı. Evde yaptığımız reçelin aynısı. Bu reçelin patentini de aldık" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.