Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya’dan Gelen Heyet Ebso’yu Ziyaret Etti

Mittlerer Niederhein Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Wolfram Lasseur’un başkanlığındaki 15 kişilik Alman heyeti, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancıları ziyaret etti.Türk-Alman dostluğuna katkı sağlamak...

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2016 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2016 17:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mittlerer Niederhein Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Wolfram Lasseur’un başkanlığındaki 15 kişilik Alman heyeti, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancıları ziyaret etti.
Türk-Alman dostluğuna katkı sağlamak ve Türk-Alman ticaretini karşılıklı olarak yoğunlaştırmak amacıyla gerçekleşen ziyaret EBSO Toplantı Odasında gerçekleşti. Mittlerer Niederhein Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Wolfram Lasseur’un başkanlığındaki 15 kişilik Alman heyeti ziyarette tekstil ve metal işleme makinaları, uluslararası taşımacılık, nakliye, lojistik, gümrükleme, depolama, hukuki ve mali danışmanlık, makine montaj ve kurulum alanlarında faaliyet gösteren firma temsilcileri ve Egeli sanayiciler arasında ikili görüşme gerçekleşti. Ziyarette dün Ankara’da yaşanan terör olaylarından bahseden EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar,
"Bu ülke 40 milyon turist ve 30 milyar dolar gelir getiren bir ülke. Biz terörle yaşamaya alışık değiliz. Son bulması lazım. Türkiye çok büyük bir devlet daha önce buna benzer olaylar yaşandı. En büyük olay Kurtuluş Savaşı idi. Oradan çıktıysa bu terör olayın üzerinden geleceğinden eminim. Fransa’da meydana gelen olayda tüm dünya liderleri Holland’ın yanında yürüyüş yapmıştı. Rusya, Amerika, İngiltere Amerika ve Fransa devlet başkanları Türkiye’nin yanında olduklarını belirtti. Ancak yanımızda oldukları sadece beyanlarıyla değil terörün üstesinden gelebilmek için ortak bir çalışma ile sonuçlandırılacağına inanıyorum. Sona ermesi Türkiye için önemlidir. Bu olaylar sadece Türkiye’de değil, Fransa’da, İngiltere’de ve dünyanın her yerinde yaşandı” dedi.
“35 MİLYAR DOLAR TİCARET HACMİ VAR”
Türkiye ile Almanya arasında 35 milyar dolar bir ticaret hacminin var olduğunu belirten Yorgancılar, şunları söyledi:
“Bunun iki milyar doları İzmir’de gerçekleşiyor. Türkiye’de 6200 Alman ortak veya yatırım yapmış firma var. Bunun 494’ü İzmir’de yer alıyor. Almanya’da 3 milyon vatandaşımız yaşıyor. Bu Almanya için hem de Türkler için önemli potansiyel. Özellikle 100 bine yakın KOBİ diye tanımladığımız işletme mevcut. Bunlardan 8 bininin yabancı olduğunu biliyoruz. 1400 tanesi Türk yatırımcıların kurmuş olduğu kobilerin yer aldığını görmekteyiz. Özellikle iki ülke arasındaki işbirliğinin daha üst seviyeye gelebilmesi için ulaşım son derece önemliydi. Eskiden İstanbul üzerinden gidiyorduk. Ancak şimdi SunExpress uçağı ile Almanya’nın bütün kentlerine ulaşabilme söz konusu.”
İki ülke arasında turizm avantajları olduğunu anlatan Yorgancılar, "Yılda 5.5 milyon Alman turist ülkemizi ziyaret etmekte. Alanya bölgemizde bir Alman köyü bile vardır. Nasıl bizim Berlin’de Türk mahallemiz var ise” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.