Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

'Almanya’da Yatırım Çalıştayı' TÜTEVSİAD’da düzenlendi

TÜTEV Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (TÜTEVSİAD) İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan merkezinde, 'Almanya’da Yatırım Çalıştayı' düzenlendi. Çalıştaya Almanya Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Ekonomik Kalkınma Ajansı Türkiye...

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2014 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2014 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
'Almanya’da Yatırım Çalıştayı' TÜTEVSİAD’da düzenlendi
TÜTEV Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (TÜTEVSİAD) İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan merkezinde, 'Almanya’da Yatırım Çalıştayı' düzenlendi. Çalıştaya Almanya Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Ekonomik Kalkınma Ajansı Türkiye Temsilcilik Müdürü Dr. Adem Akkaya, Düseldorf’ta yerleşik bulunan Yeminli Mali Müşavir Güley Kılıç ve Avukat Ersoy Sam katıldı.

Ostim ve İvedik Organize Sanayi Bölgeleri’nde faaliyet gösteren sanayici ve iş adamlarının yoğun ilgi gösterdiği programda, TÜTEVSİAD Yönetim Kurulu üyeleri de hazır bulundu. Çalıştay, TÜTEVSİAD Genel Sekreteri Vural Gökkoyun’un dernek faaliyetleri ve hedefleri hakkında sunuşuyla başladı. Sunumda Genel Sekreter Gökkoyun, TÜTEVSİAD’ın girişimcilik, yüksek teknoloji, inovasyon ve Ar-Ge çalışmalarına vermiş olduğu desteklerle birlikte, sosyal sorumluluk bilinciyle tüm sanayici ve iş adamlarına yönelik yapılan çalışmaları aktardı. Gökkoyun, TÜTEVSİAD tarafından düzenlenen iş-fuar gezileri, ikili iş görüşmeleri, seminer, eğitim ve panellerle, Ankara’da faaliyet gösteren iş adamı ve sanayicilerin gelişimine katkı sağladıklarını belirtti.

Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Ekonomik Kalkınma Ajansı Türkiye Temsilcilik Müdürü Dr. Adem Akkaya 'Avrupa Pazarlarına Çıkış Kapısı: Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti' başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti ile ilgili bilgiler vererek sunumuna başlayan Akkaya, bölgenin üreticiler ve tedarikçiler için en cazip yatırım bölgesi olduğunu vurguladı. Akkaya, Avrupa’nın ortasında yer alan, Hollanda ile Belçika’ya sınır komşusu olan Kuzey Ren Vestfalya, Almanya’nın 16 eyaleti arasında en yüksek nüfusa ve en yoğun yerleşime sahip eyaleti olduğunu aktardı. Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nin, Türk yatırımcı ve girişimciler için en mükemmel yatırım bölgesi olduğunu örneklerle anlatan Akkaya, bölgeyle ilgili katılımcılara şu bilgileri verdi: “Kuzey Ren Vestfalya’da, nüfusu 100 bini aşkın 29 büyük şehir bulunmaktadır. Söz konusu şehirlerin en büyükleri Köln, Dortmund, Düsseldorf, Essen ve Duisburg’tur. En yüksek ciroya sahip 50 Alman şirketinden 19’unun merkezi bu eyalettedir. Almanya’ya gelen yabancı yatırımların yaklaşık yüzde 29’u Kuzey Ren Vestfalya’ya yapılmaktadır. Dünyanın en önemli yatırımcı ülkelerinden gelen 11 bin 700’ün üzerinde yabancı şirket, Almanya veya Avrupa faaliyetlerini Kuzey Ren Vestfalya eyaletinden yönetmektedir. 3M, BP, Ericsson, Ford, LG Electronics, QVC, Sany, Toyota, Vodafone bu şirketlere örnektir. Kuzey Ren-Vestfalya’da ikamet eden Türkiye kökenli 23 bin kişi kendi işinin sahibidir. Kuzey Ren-Vestfalya’da Türk işverenler tarafından istihdam edilen çalışan sayısı 120 bindir. 2012 yılı sonu itibariyle sermayesinin yarısından fazlası Türkiye’den gelen 300 firma vardır. Asil Çelik, TEKSO Soğutma Sistemleri, SAFKAR Taşıt Klima Sistemleri, ESCO Isıtma Cihazları, Sembol Ambalaj, Bekap Metal, Flormar, Nedex, Termikel, Sembol Ambalaj, Kale Kilit, Korozo Ambalaj, Makine Takım, Egesim bu şirketlere örnektir.”

Daha sonra Avukat Ersoy Sam, 'Kuzey Ren Vestfalya’da Yatırım ve Şirketleşme Hukuki Süreç-İşleyiş' başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Kuzey Ren Vestfalya’da şirket kurabilmek için gerekli yasal altyapı hakkında bilgiler vererek sunumuna başlayan Sam, yatırımcı şirketlerin kurulum sürecinde dikkat etmesi gereken detayları vurguladı. Çalıştayda son sunuşu Yeminli Mali Müşavir Güley Kılıç yaptı. Kılıç, yapmış olduğu sunumda Kuzey Ren-Vestfalya’da şirketleşmenin vergisel çerçevesi ve vergi oranlarıyla ilgili bilgiler verdi.

Sunumların ardından, katılımcıların soru ve katkıları alındı. Çalıştayın sonunda, TÜTEVSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Aykut Açıkgöz, sunum yapan Dr. Adem Akkaya, Güley Kılıç ve Ersoy Sam’a teşekkür ederek, günün anısına plaket takdim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.