Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya’da, iki şirketten biri dijital casusluk kurbanı

Son iki sene içinde her iki Alman şirketinden birinin dijital endüstriyel casusluk, sabotaj veya hırsızlık kurbanı olduğu ortaya çıktı. Bu durumdan özellikle, otomotiv, kimya ve ilaç sanayileri etkileniyor. Bilişim Teknoloji Derneği Bitkom,...

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2015 19:27
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2015 19:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Son iki sene içinde her iki Alman şirketinden birinin dijital endüstriyel casusluk, sabotaj veya hırsızlık kurbanı olduğu ortaya çıktı. Bu durumdan özellikle, otomotiv, kimya ve ilaç sanayileri etkileniyor.

Bilişim Teknoloji Derneği Bitkom, endüstriyel casusluğun neticesinde Alman ekonomisinin yıllık 51 milyar Euro zarar ettirdiğini bildirdi. Bazı durumlarda şirketler, itibar kaybına sebep olacağı endişesiyle veri hırsızlığını açıklamıyor.

Bitkom Başkanı Dieter Kempf, dpa haber ajansına verdiği demeçte orta ölçekli şirketlerin kendilerini yeterince koruyamadığına dikkat çekti. Şifrelemeyle dijital saldırıların önemli ölçüde azalacağını belirten Kempf, üniversitelerde bilişim teknoloji güvenliği hakkında daha fazla derslerin sunulması gerektiğini ifade etti. Ankete katılan bin 74 şirketin dörtte birinden bilgisayar, akıllı telefon veya tablet bilgisayari çalınmış. Şirketlerin yüzde 17'si, hassas elektronik belgelerinin çalındığını bildirirken, yüzde 16'sı ise sistemlerinin sabote edildiğini haber verdi.

Bitkom, ayrıca şirketlerin yüzde 14'ünde dijital olmayan fiziksel belgelerin de çalındığına dikkat çekti. Dijital casusluk yapanlar, şirketlerin kendi eski çalışanlarının yanı sıra rakipler, tedarikçiler veya müşterileri oluyor. Şirketlerin yüzde 17'si ise bilgisayar hackerlerinin kurbanı olduğunu belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.