Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya'da ev almak zorlaşıyor

Almanya’da ev almak her geçen gün zorlaşıyor. Özellikle Frankfurt, Hamburg ve Münih gibi kentlerde ev fiyatları normalden çok daha hızlı artıyor.Almanya Merkez Bankası Bundesbank’ın yaptığı açıklamaya göre bu şehirlerde ev fiyatları...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya’da ev almak her geçen gün zorlaşıyor. Özellikle Frankfurt, Hamburg ve Münih gibi kentlerde ev fiyatları normalden çok daha hızlı artıyor.

Almanya Merkez Bankası Bundesbank’ın yaptığı açıklamaya göre bu şehirlerde ev fiyatları yüzde 20 oranında zam gördü. Banka fiyat artışlarının normalden fazla olduğunu belirtirken, artışların demografik ve ekonomik gelişmelere paralel seyretmediğine işaret etti.

Küçük şehirlerde ve kırsalda ise fiyat artışları sınırlı kaldı. Bankanın aktardığı rakamlara göre artış oranı yüzde 5'lerde kaldı.

Artışın en fazla çok katlı binalarda ve şehir merkezlerine yakın bölgelerde gerçekleştiği kaydedilirken, tek katlı aile evleri bu artışlardan fazla etkilenmedi.

Banka artış oranlarındaki dengesizliğe rağmen Almanya’daki emlak sektöründe bir kriz beklemediğini duyurdu. Sektör uzmanları ise aşırı şişmenin uzak gelecekte bir patlama getirmesi ihtimalini göz ardı etmiyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.