Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alman seyahat acenteleri Kuşadası’nda buluşacak

Kuşadası Efes Kongre Merkezi, 2016 yılında Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) 66. Genel Kurulu'na evsahipliği yapacak. 26-30 Ekim 2016 arasında, Almanya’nın en büyük seyahat acentesi temsilcilerinin katılacağı toplantının Ege Bölgesi’nin...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2015 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2015 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Alman seyahat acenteleri Kuşadası’nda buluşacak
Kuşadası Efes Kongre Merkezi, 2016 yılında Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DRV) 66. Genel Kurulu'na evsahipliği yapacak. 26-30 Ekim 2016 arasında, Almanya’nın en büyük seyahat acentesi temsilcilerinin katılacağı toplantının Ege Bölgesi’nin ve Aydın'ın Kuşadası ilçesinin tanıtımına büyük katkı yapması bekleniyor.

Genel kurulla ilgili olarak Kuşadası Belediyesi’nde ortak bir basın toplantısı düzenlendi. Burada konuşan TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, birliğin Kuşadası Efes Kongre Merkezi’ni seçtiğini belirtti. Almanya’nın en büyük seyahat acentelerinin temsilcilerinin beş gün boyunca ilçede olacağını ifade eden Ulusoy, bu durumun Türkiye, Ege Bölgesi ve Kuşadası’nın tanıtımı için çok önemli bir fırsat olduğunu söyledi. Turizmin içinde bulunduğu kriz ortamında böyle bir organizasyonun büyük bir moral sağlayacağına dikkat çekerek, “Kuşadası Kongre Merkezi nasıl ki Kuşadası için bir milatsa bu genel kurul da kongre merkezi için bir milattır. Kaymakamımız, belediye başkanımız ve otelci arkadaşlarımızın desteğiyle bu organizasyonu, Kuşadası’nın uluslararası arenadaki tanıtımı açısından bir fırsata dönüştürmeliyiz. Kuşadası Kongre Merkezi ile ilgili olarak bize inanan ve destek veren herkese çok teşekkür ederim.” dedi. İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi ve Kuşadası Efes Kongre Merkezi işletmelerinin Fransızlara verileceğini kaydeden TÜRSAB Başkanı Ulusoy, Fransız firmayla bütün şartlarda anlaşma sağlandığını ifade etti.

Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy ise ilçenin dünya ölçeğinde önemli bir destinasyon olduğunu belirterek, Efes Kongre Merkezi’nin de büyük bir değer kattığını söyledi. Kaymakam Aksoy, DRV'nin genel kurulunun uluslararası organizasyonlar açısından çok önemli bir adım olduğuna dikkat çekerek, “Bu organizasyonun ilçemize taşınmasına aracılık eden Sayın Başaran Ulusoy’a çok teşekkür ediyorum. Kuşadası olarak büyük bir orkestra gibi hareket edersek, çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur.” dedi.

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı da bu genel kurulun sıradan bir kongre olmadığını belirterek, “Almanya’da hizmet veren en önemli acenteler, Kuşadası’na gelerek genel kurul yapacak. Bu sürece katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Toplantıya Kuşadası İlçe Emniyet Müdürü Özgür Batçıoğlu, TÜRSAB Başkan Danışmanı Mücella Yapıcı ve Kuşadası Bölge Yürütme Kurulu Başkanı Fahrettin Çiçek, KODER Başkanı Tacettin Özden, Peninsula Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Bağcı ve Diana Turizm Kuşadası-Bodrum Bölge Müdürü Özgür Ertem de katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.