Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alman şeker üreticilerine 280 milyon Euro ceza

Almanya ve Avrupa’nın en büyük şeker üreticilerinin de aralarında bulunduğu 3 şirkete 280 milyon Euro ceza kesildi. Federal Kartel Dairesi, bu şirketlerin aralarında anlaşıp piyasada tekel oluşturduğunu ve haksız rekabete neden olduğunu...

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2014 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2014 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Almanya ve Avrupa’nın en büyük şeker üreticilerinin de aralarında bulunduğu 3 şirkete 280 milyon Euro ceza kesildi. Federal Kartel Dairesi, bu şirketlerin aralarında anlaşıp piyasada tekel oluşturduğunu ve haksız rekabete neden olduğunu açıkladı.

Almanya’nın en büyük üç şeker üreticisine kötü haber Federal Kartel Dairesi’nden geldi. Kurum, anlaşarak piyasada tekel oluşturdukları ve bu nedenle haksız rekabete yol açtıkları gerekçesiyle Pfeifer-Langen, Südzucker ve Nordzucker adlı şirketleri 280 milyon Euro cezaya mahkum etti. Söz konusu şirketlerin uzun yıllar piyasadaki şeker fiyatlarını yüksek tutarak haksız kazanç elde ettiği belirlendi.

Federal Kartel Dairesi’nden yapılan açıklamada; bu üç şirketin uyguladığı haksız fiyat politikaları nedeniyle sektördeki pek çok şirketin de zarar ettiğine dikkat çekildi. Ayrıca tüketicilerin normalde daha düşük fiyatlara alabileceği şekerin, bu nedenle yüksek fiyattan satıldığı belirtildi.

Aynı zamanda Avrupa’nın da en büyük şeker üreticisi olan Südzucker, ödeyeceği 155 milyon Euro nedeniyle büyük bir yük altında kalacağını açıkladı. Borsaya kayıtlı olan şirketin hisselerinde düşüşler yaşanırken, yıl sonu bilançosunda da bu cezanın büyük etkisi olacağı tahmin ediliyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.