Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alman Mahkemesi: Türkiye'de uzun süre bakım sigortasından faydalanılamaz

Gurbetçilerin Türkiye'de yaşadıkları dönemde Almanya'daki bakım sigortasından uzun süre faydalanmasına Federal Sosyal Mahkeme'den izin çıkmadı. Mahkeme sağlık sigorta kasası AOK Bayern'i haklı buldu. Mahkeme, "Türkiye'de altı haftadan...

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2015 19:26
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2015 19:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Gurbetçilerin Türkiye'de yaşadıkları dönemde Almanya'daki bakım sigortasından uzun süre faydalanmasına Federal Sosyal Mahkeme'den izin çıkmadı. Mahkeme sağlık sigorta kasası AOK Bayern'i haklı buldu.

Mahkeme, "Türkiye'de altı haftadan fazla kalındığında bakım sigortası parasının ödenmesi için hak doğmuyor." bilgisini verdi. Bu hakkın AB ülkelerinde ve AB'nin anlaştığı üç ülke ile İsviçre'de geçerli olduğu belirtildi. Türkiye ve AB arasındaki Ankara Antlaşması'ndan da bakım sigortası için bir hak doğmadığı kaydedildi.

Bir vatandaş, üyesi olduğu AOK sigorta şirketine bakım sigortasından Türkiye'de altı haftadan daha fazla süre faydalanmak için başvurmuş, ancak sigorta şirketi bunu reddetmişti. Yerel mahkemelere giden vatandaş, istediğini alamayınca şikayetini Federal Sosyal Mahkeme'ye taşımıştı.

Kararı çok yanlış bulduğunu ifade eden Münih Yabancılar Meclisi Başkanı Nükhet Kıvran ise "İnsanlar bakıma muhtaç durumdayken hangi ülkede yaşayacaklarına kendileri karar verebilmeli. Almanya'nın temel sorunu, eşitlik prensiplerine uygun karar vermemesi. Bu, yabancıların hukuk devletine olan güvenini sarsıyor." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.