Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alman ekonomi heyeti İzmir'de

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Parlamentosu Üyesi Georg Fortmeier önderliğinde İzmir'e gelen ekonomi heyeti, Türkiye ve Almanya arasındaki ticaret ve kültür ilişkilerini geliştirmek amacıyla İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ile görüşmelerde...

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2014 09:35
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2014 09:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Alman ekonomi heyeti İzmir'de
Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaleti Parlamentosu Üyesi Georg Fortmeier önderliğinde İzmir'e gelen ekonomi heyeti, Türkiye ve Almanya arasındaki ticaret ve kültür ilişkilerini geliştirmek amacıyla İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ile görüşmelerde bulundu. İZKA Genel Sekreter Vekili Murat Yılmazçoban'ın evsahipliğindeki ziyarette 17 kişiden oluşan Kuzey Ren-Vestfalya Ekonomi Konseyi parlamenterleri, İZKA'nın kuruluş amacı ve bölgeye sağladığı katkılar hakkında bilgilendirildi.

İZKA Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Sedef Özer tarafından yapılan İzmir ve yatırım olanakları hakkında sunumları dinleyen heyet, ticari ilişkilerin geliştirilmesi ve yatırım olanakları konusunda bilgi alışverişinde bulundu. Türkiye ve İzmir'in ekonomik istatistikleri ve yabancı yatırımcılara sağlanan destekler hakkında bilgi veren Özer, İzmir’in konumu, lojistik avantajları, nitelikli insan kaynakları, gelişmiş altyapısı, özel yatırım bölgeleriyle yatırımcıya büyük fırsatlar sunduğunu söyledi. Türkiye'nin Avrupa'ya açılan kapısı olan İzmir'in pek çok farklı sektöre hitap eden bir yapıya sahip olduğunu dile getiren Özer, yurtdışından gelecek yatırımcılar için önemli bir merkez konumunda olduğunu ifade etti. İnteraktif toplantıda, İzmir'in Avrupa'ya açılan bir liman şehri olarak önemli bir konumda olduğu ve heyet olarak ülkelerinde İzmir'deki yatırım olanaklarını anlatacakları bilgisini veren Fortmeier'e, Genel Sekreter Vekili Yılmazçoban tarafından anı plaketi takdim edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.