Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alkaya: "Yaz sezonun geri kalanında umutlu olma şansımız var"

Cornelia Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya, Rusya’nın Türkiye üzerine uyguladığı yaptırımları kaldırmasının ardından turist sayısında belirgin artış olacağını belirtti. Alkaya, sezonun geri kalanında umutlu olabileceklerini...

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2016 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2016 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cornelia Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya, Rusya’nın Türkiye üzerine uyguladığı yaptırımları kaldırmasının ardından turist sayısında belirgin artış olacağını belirtti. Alkaya, sezonun geri kalanında umutlu olabileceklerini söyledi.
Cornelia Diamond Golf Resort Spa Genel Müdürü Zafer Alkaya, 2016 yılı turizm sektörüne dair açıklamalarda bulundu. Alkaya, Rusya’nın turizmde uyguladığı yaptırımları kaldırmasıyla Rus turist sayısında belirgin artışlar olacağını söyleyerek "Geri kalan sezon içibn umutlu olma şansımız var" dedi. Turizm sektörü olarak 2016 yılına iyi başlayamadıklarını dile getiren Alkaya "Rusya hükümetini almış olduğu bazı kararlar nedeniyle Türkiye’ye olan paket turların iptal edilmesi sebebiyle yüzde 90’ın üzerinde Rus pazarında düşüş kaydedildi. Bu Antalya için önemli. Çünkü Antalya’da iki önemli pazar var. Bunlardan birisi Rus pazarı ki 3 buçuk milyon gibi bir rakamda Rus turist ağırlıyor. Diğer pazarımızda Almanya. O da aşağı yukarı aynı sayıya ulaşıyordu. Bu iki pazarın iyi olması gerekiyor. Bunlar lokomotif pazarlar. Eğer bunlar iyi olmazsa onu takip eden vagonlarda da sıkıntı söz konusu oluyor. Bunu 2016 yılında yaşadık. Umuyoruz Rusya’daki alınan pozitif kararlar bu düşüşün bundan sonraki süreçte durmasını sağlayacak. Belli bir ivme kazanacağız. Bundan sonraki dönemde umutlu olma şansımız var" şeklinde konuştu.
"Rusya pazarından en üst sayıda ne alabilirsek onu almaya çalışacağız"
Yaptırımların kaldırılmasının ardından Rusya pazarından en üst sayıda turist almaya çalışacaklarını belirten Alkaya, "Biz ne alabilirsek en iyisini almaya çalışacağız. Tur operatörleri operasyon için hazırlar. Hem Rus pazarını Hem Türkiye pazarını iyi tanıyan firmalar bunlar. Rezervasyonların bir yola girmesiyle birlikte Türkiye’ye odaklanacaklar. Biz Rusya pazarından en üst sayıda ne alabilirsek onu almaya çalışacağız" dedi.
Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen bombalı saldırının ardından turistlerin tatil motivasyonlarını düşürmemeye çalıştıklarının altını çizen Alkaya "Olağanüstü bir durum yaşanmadı. Biz de tesisler olarak üzerimize düşeni yaptık. Turistin tatil motivasyonunu düşürmeme anlamında gereken neyse yaptığımızı düşüyorum. Bu tip olaylar sadece ülkemizde olmuyor. Avrupalı turistin olaylara bakış açısı farklı olabiliyor. Başka bir ülkede daha hoşgörüyle karşılanan durumlar ülkemizde karşılanmayabiliyor. Bu bizim şanssızlığımız. Herkes biliyor ki terörizm her yerde ülkelerin karşılayabileceği talihsiz durumlardır" ifadelerini kullandı.
"Türkiye’yi bilen herkese ulaşmamız gerekiyor"
Zafer Alkaya ,Avrupa pazarının güçlendirilmesi gerektiğini belirterek "Alternatif pazarlara daha fazla odaklanmamız gerekiyor. Nerede Türkiye’ye ilgi duyuluyorsa orada olmamız tanıtım ataklarımızı güçlendirmemiz gerekiyor. Türkiye’de tatil yapmak isteyen, Türkiye’yi bilen herkese ulaşmamız gerekiyor. İç piyasayı güçlendirmemiz gerekiyor. Kendi vatandaşlarımızında layık oldukları tatili yaşayabilmeleri adına elimizden geleni yapmalıyız"şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.