Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Alanya 23 Ülkede Tanıtıldı

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizinin ardından Antalya’nın Alanya ilçesi yeni pazarlar bulmak için 23 ülkede tanıtıldı.Alanya Turizm ve Tanıtma Vakfı (ALTAV) ile Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ilçeyi 23 ülkede...

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2016 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2016 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Alanya 23 Ülkede Tanıtıldı
Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizinin ardından Antalya’nın Alanya ilçesi yeni pazarlar bulmak için 23 ülkede tanıtıldı.
Alanya Turizm ve Tanıtma Vakfı (ALTAV) ile Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) ilçeyi 23 ülkede tanıttı. Rusya ile yaşanan krizin ardından ülkede yaşanan terör olaylarının da Türkiye’nin imajında yaptığı güven sorunu nedeniyle ülke turizmi zor günler geçiriyor. Hükümet tarafından yapılan turizm reformlarıyla turizmcinin üzerinden yük alınsa da ülkeye giren turist sayısında başta Rusya olmak üzere birçok ülkeden gelen turist sayısı geçtiğimiz yıllara göre düşüş gösteriyor. Yaşanılan düşüşten dolayı tedbir almak isteyen Alanyalı turizmciler dünya çapında yapılan fuarlarla imaj yenilemeye çalıyor. Bu bağlamda yapılan tanıtım çalışmaları çerçevesinde ALTAV, Turizm Bakanlığı işbirliğiyle başta İskandinav ülkelerinde yapılan fuarlar olmak üzere, Polonya, İngiltere, Almanya, Hollanda gibi tatil için Türkiye’yi seçen ülkelerden oluşan 23 ülkede düzenlenen fuarlara katıldı. Fuarda kurulan Alanya stantlarında ilçenin doğal güzelliklerinin yanı sıra, tatil kampanyaları ve tarihleri katılımcılara tanıtıldı. Yurtdışında düzenlenen fuarların yanı sıra iç turizm atağı da yapmak isteyen Alanyalı turizmciler birçok şehirde de ziyaretlerde bulunup iç fuarlara da katılıyor.
“İRAN PAZARI ÖNEMLİ”
Alternatif turizm pazarı arayışında olan Alanyalı turizmciler bu yıl yükselişte olan İran pazarını değerlendiriyor. Konu ile ilgili konuşan ALTİD Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Sili, senenin başında Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve bir heyetle İran’da bir fuara katılarak ön görüşmelerin yapıldığını söyledi. İran turizminin önemli bir pazar olduğunu belirten Burhan Sili, “İran pazarı gelişecek bir pazar. Özellikle ambargonun kalkmasıyla birlikte ekonomik anlamda da o pazar gelişecek. Dolayısıyla turist gönderme anlamında da bir gelişim sağlayacak. Bu noktada değerlendirdiğimizde bizim mevcut kapasitemize ilave olarak bu ve benzeri pazarları da ele almamız söz konusu. Hali hazırda 2 milyon civarı İranlı turist Türkiye’ye geliyor. Buna Antalya özelinde baktığımız zaman bu sene beklediğimiz rakam 150 bin civarındadır” dedi.
“HAZIR OLMAMIZ GEREKİYOR”
İranlı turistlerin belirli dönemlerde Türkiye’de tatil yaptıklarını ifade eden Burhan Sili, “Bu turistlerin nevruz döneminde ve sezon içerisinde belirli tatil dönemlerinde geldiklerini, süreklilik arz etmediğini biliyoruz. Diğer Avrupa pazarında oluğu gibi ama bu zaman içerisinde değişecektir. Buna da bizim hazır olmamız lazım. Hedeflerimiz ve yatak kapasitemizi değerlendirdiğimizde 2014-2015’te ağırladığımız turistin çok daha üzerinde bir turist akışına ihtiyacımız var. Yatırımlar da her ne kadar yavaşlamış olsa da, durmuş değil. Dolayısıyla tüm bu pazarların değerlendirilerek hazırlık yapılması gerekiyor” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.