Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akıllı telefonlar cüzdanları tamamen ortadan kaldıracak

Akıllı telefonlar artık hayatın her safhasına girmeye başladı. Almanya'da yapılan yeni bir araştırma bu cihazların artık cüzdan yerine kullanılmaya başladığını da gösteriyor. Digitalverband Bitkom’un yaptırdığı araştırmaya göre...

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2015 13:55
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2015 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Akıllı telefonlar artık hayatın her safhasına girmeye başladı. Almanya'da yapılan yeni bir araştırma bu cihazların artık cüzdan yerine kullanılmaya başladığını da gösteriyor.

Digitalverband Bitkom’un yaptırdığı araştırmaya göre insanların yüzde 24’ü aracını park ettiğinde biletini akıllı telefon üzerinden ödeyeceğini ve yüzde 20’si de sinema, tiyatro, hayvanat bahçesi ve müze benzeri yerlerin giriş biletlerini akıllı telefon üzerinden alacaklarını belirttiler.

Perakende alışverişlerde de yaygınlaşsa da henüz akıllı telefon ile alışveriş yapma trendi ağır ilerliyor. Mobilya, kıyafet ve elektronik aletlerin ücretlerinin cep telefonu ile ödenmesinde de çekingenlik göze çarpıyor. Buna rağmen insanların yüzde 13’ü fırın, berber ve market gibi gündelik küçük alışverişlerde dahi yüzde 13 oranında teknolojiyi kullandıklarını ifade ediyorlar.

Bitkom Müdürü Bernhard Rohleder kısa vadede olmasa da orta vadede ödemelerde akıllı telefonlara geçiş olacağını belirterek, "Gelecekte mobil teknoloji cüzdanı tamamen ortadan kaldıracak." dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.