Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AK Parti’li Temurci: “Yaşanan Krizlerin Çözümü İstikrardır”

AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Plastik-Kompozit sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi. Temurci, Türkiye’nin geçtiği süreç ve yaşanan krizlerin çözümünün istikrar olduğunun altını çizdi.AK Parti İl Ekonomi İşleri...

Haber Giriş Tarihi: 02.04.2016 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 02.04.2016 12:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Plastik-Kompozit sektörünün temsilcileriyle bir araya geldi. Temurci, Türkiye’nin geçtiği süreç ve yaşanan krizlerin çözümünün istikrar olduğunun altını çizdi.
AK Parti İl Ekonomi İşleri Başkanlığı tarafından organize edilen Sektör Buluşmaları’nda Plastik-Kompozit sektörünün temsilcileri bir araya geldi. Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıya AK Parti İl Başkanı Selim Temurci, İl Ekonomi İşleri Başkanı Şevki Şar, Yerel Yönetimler Başkanı Ahmet Cin ve Plastik-Kompozit sektörünün temsilcileri katıldı.
“HER GÖRÜŞ ÜLKENİN YARINLARI İÇİN BERABER KONUŞABİLMELİ”
İl Ekonomi İşleri Başkanı Şevki Şar’ın programın açılış konuşmasını yapmasının ardından AK Parti İl Başkanı Selim Temurci söz aldı. Söz konusu Türkiye olunca siyasi görüşün öneminin olmadığına dikkat çeken Temurci, “Siyaset yaparken, hangi siyasi görüşe mensup olursak olalım özellikle içinden geçmiş olduğumuz bu konjonktürde, Türkiye’de bu ülkenin varlığı, birliği, bütünlüğü, bağımsızlığı ile problemi olmayan herkesle ülkenin yarınları için oturup her şeyi konuşabilmemiz gerektiğine inanıyorum. Onun için bu anlamda bugün plastik ve kompozit sektörümüzün temsilcileri ile bir araya gelelim istedik” ifadelerini kullandı.
Türkiye ekonomisinde sektörlerin önemi hakkında da konuşan Selim Temurci, Türkiye’nin içinden geçtiği süreç, yaşanan krizler ve ülkede yaşanan sorunların çözümünün istikrar olduğunun altını çizdi. Temurci konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:
“PLASTİK VE KOMPOZİTİN İSTİHDAMA BÜYÜK KATKISI VAR”
“Biz siyaseten istikrarın önemine çok vurgu yaptık. Bu istikrarı sağlayacak olan da sektörlerin motivasyonu ve ileriye dönük bir takım projeksiyonları ve tahminleridir. Şu an itibariyle ilk 3 ay içinde gerek Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bütçesi gerek sektörlerle ilgili olarak olumlu ya da olumsuz bir takım kanaatler hepimizde var.  Ama plastik sektörüne çok yüzeysel olarak baktığımızda gayri safi milli hasılanın üzerinde bir büyümeye sahip. İstihdam noktasında iki sektöründe istihdama çok büyük katkıları var. Rekabet konusunda iki sektörün çok önemli sorunları var. Özellikle ana mamul, ham madde, yan mamul gibi gümrüklerde yaşanan sıkıntıların bir kısmına vakıfız. Dolayısıyla Avrupa Birliği dışından gelen ürünlerin Türkiye sınırları içine girmesinde yaşanan problemleri biliyoruz. İhracatta yaşanan ciddi anlamda sorunlar var."
“KOMPOZİT ÖNÜ AÇIK BİR SEKTÖR”
Temurci ayrıca plastik ve kompozit sektörünün Türkiye’deki durumu hakkında da bilgiler verdi. Plastik sektöründe Türkiye’nin Avrupa’da 2. sırada olduğunu belirten Temurci, plastik sektörünün ekonominin önünde büyüyen, istihdam sağlayan bir sektör olduğunu söyledi. Selim Temurci kompozit sektörünün ise özellikle havacılıkta, uzay sanayisinde, yeni nesil ürünlerde kullanıldığı için Türkiye’de önü açık bir sektör olduğuna dikkat çekti.
Düzenlenen sektör buluşmalarında, ekonomiye yön veren ana ve alt sektörlerin temsilcileri ile yapılan toplantılarda sektörün değerlendirilmesi yapılarak gelecek ile ilgili vizyonun istişare edilmesi planlanıyor. Ayrıca toplantılardan elde edilen raporlar Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sunuluyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.