Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ağbal: “Büyümeyi Sürdürecek Düzenlemeler Yapacağız”

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2016 yılı ilk çeyrek büyüme rakamlarını değerlendirdi. Ağbal, değerlendirmesinde “Türkiye ekonomisi 2016 yılının ilk çeyreğinde yüzde 4,8 büyüyerek son dönemde yakaladığı güçlü momentumu devam ettirmiştir”...

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 10:37
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 10:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2016 yılı ilk çeyrek büyüme rakamlarını değerlendirdi. Ağbal, değerlendirmesinde “Türkiye ekonomisi 2016 yılının ilk çeyreğinde yüzde 4,8 büyüyerek son dönemde yakaladığı güçlü momentumu devam ettirmiştir” ifadelerine yer verdi.
Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2016 yılı ilk çeyrek büyüme rakamlarının açıklanmasının ardından yazılı bir değerlendirmede bulundu. Ağbal, Türkiye ekonomisinin son dönemde yakaladığı güçlü momentumu devam ettirdiğini belirterek “Bu performans; bölgemizde artan jeopolitik gerginliklere, dış ticaretteki sorunlara ve küresel finansal piyasalardaki dalgalanmaya rağmen elde edilmiştir” ifadelerine yer verdi. Ağbal, şunları belirti: ”İlk çeyrekte büyüme, 5,9 puanlık katkı ile nihai iç talep kaynaklı olmuştur. Net ihracat ise son dönemde yaşanan sorunlara bağlı olarak büyümeye -1,5 puan (negatif) katkıda bulunmuştur. Önümüzdeki dönemde de ekonominin büyüme performansını geliştirecek ve özellikle yatırımları destekleyecek reform niteliğindeki gerekli düzenlemeleri hayata geçireceğiz.
Orta-uzun vadede Türkiye yüksek büyüme performansı ile diğer gelişmekte olan ülkelerden pozitif yönde ayrışacaktır. Bunda temel belirleyici; sürdürülebilir büyümeyi, nitelikli istihdamı ve katma değeri yüksek yatırımları destekleyecek reformları hızla yürürlüğe koymamız ve AB ile entegrasyonu hızlandırmamız olacaktır”.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.