Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ağar: "Kimse Kıdem Tazminatına El Uzatamaz"

Türkiye Yol İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, kıdem tazminatının her zaman tartışıldığını belirterek, "Kimse kıdem tazminatına el uzatamaz" dedi.Türk İş 4. Bölge Temsilciliği’nin verdiği...

Haber Giriş Tarihi: 17.06.2016 14:34
Haber Güncellenme Tarihi: 17.06.2016 14:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Yol İş Sendikası Genel Başkanı ve Türk İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, kıdem tazminatının her zaman tartışıldığını belirterek, "Kimse kıdem tazminatına el uzatamaz" dedi.
Türk İş 4. Bölge Temsilciliği’nin verdiği iftar programına katılan Ağar, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ağar, kiralık işçi meclise geldiğinde takip ettiklerini ve karşı çıktıklarını hatırlatarak, "Hala da karşı çıkıyoruz. İsmi bile doğru değil. Ama bu yasa çıktı. Bunun 7-8 maddesine müdahale ettik ve değiştirdik. Çıkmasa iyi olurdu ama çıktı. Özel istihdam büroları kiralık işçi temini yapacak. Kiralık işçiler oradan temin edilecek. Ama bir ay başka bir yerde bir ay başka bir yerde çalışacak. Kiralık işçi yasası Avrupa ülkelerinde çıkmış ama uygulanamamış. Avrupa bile bundan vazgeçmeye başlamış. Çıkan yasanın bu şekliyle uygulanabileceğini düşünmüyoruz. Çok uygulanabilir değil. Bazı partiler anayasa mahkemesine bunun iptali için başvuracaklar" diye konuştu.
Bireysel emekliliğe de karşı çıktıklarına dikkat çeken Ağar şöyle devam etti:
"Bireysel emekliliğe biz karşıyız. İşçiye hiçbir katkısı yok. İşçinin rızası alınmadan maaşlarından otomatikman 100 lira kesinti yapılacak. Bu doğru değil ve anayasaya aykırı. İşçinin rızası olmadan hiçbir yere para kesilemez. Bu yasa çıkartılmaması lazım. Çıkacağını da tahmin etmiyoruz. Olur da çıkarsa da anayasa bunu iptal eder. Ama isteğe bağlı olarak çıkabilir. Siyasi hükümet de tam anlamıyla kendi aralarında anlaşamadı."
Kıdem tazminatının her sene tartışıldığını ifade eden Ağar, "Bu dönem biraz daha tartışılmaya başlandı. Kıdem tazminatına kimse el uzatamaz. Hiçbir değişiklik yapamazlar. ‘Kıdem tazminatını herkes alamıyor’ diyorlar. Tabi ki kıdem tazminatını herkes almalı. Ancak herkes alırken de 30 günlük kıdem tazminatı hakkı olan bir işçinin gün sayısı düşürülmemeli. Bunu da yapamazlar, yaptırmayız da. Böyle bir dayatma olursa Türk İş olarak biz milleti çağırırsak millet sokağa dökülür. Bu seviyeye geleceğini düşünmüyorum" dedi.
İftara, Adana Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Haşim Meydan, Türk İş 4. Bölge Temsilciliği Başkanı Edip Gülnar ve çok sayıda sendika üyesi katıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.