Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ado Grup’tan 60 ülkeye ihracat

Ado Grup Yapı Malzemeleri Grup Başkan Yardımcısı Şenol Şahinol, firma olarak iç pazarın yanında 60’a yakın ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini kaydetti. Şahinol, yeni üretilen zemin kaplama ürünü Ado Floor için şu ana kadar 100 milyon...

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2016 13:23
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2016 13:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ado Grup Yapı Malzemeleri Grup Başkan Yardımcısı Şenol Şahinol, firma olarak iç pazarın yanında 60’a yakın ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerini kaydetti. Şahinol, yeni üretilen zemin kaplama ürünü Ado Floor için şu ana kadar 100 milyon dolar yatırım yaptıklarını söyledi.
Ado Grup, Antalya’da bulunan üretim tesislerinde çeşitli markalar altında üretilen ürünlerini tanıtmak ve hizmet sunmak amacıyla Antalya Expo Center’da 24’üncüsü açılan Uluslararası Yapı Malzemeleri, İnşaat Teknolojileri, Yapı Yenileme ve Restorasyon Fuarı’na (YAPEX) katıldı. Fuarda ziyaretçilere yeni zemin kaplama ürünü olan Ado Floor hakkında da bilgi veriliyor. Yaklaşık 2 aydır üretilen yeni zemin kaplama ürünü hakkında açıklamalarda bulunan Ado Grup Yapı Malzemeleri Grup Başkan Yardımcısı Şenol Şahinol, “Ado Floor fabrikası, 2015 yılında kurulmaya başlandı. 25 bin metrekare kapalı alanda en son gelişmiş teknolojilerle kurulan fabrika Ocak 2016 tarihinde üretime başladı. Türkiye’nin ve Avrupa’nın konusunda en büyük fabrikası olan ürünlerimiz, toplam 550 bin metrekare entegre alanda, uluslararası kalite standartlarında üretilmekte” dedi.
60’ı aşkın ülkeye ihraç
Yeni zemin kaplama ürünü ile doğa ve teknolojiyi iç mekan zeminlerinde buluşturmayı hedeflediklerini kaydeden Şahinol, “Ahşabın doğallığı ile kompozit ve PVC’nin dayanıklılığını, montaj ve kullanım kolaylığı ile bir araya getirmektedir. Modern tesislerde seri olarak üretilen ve uluslararası tüketicilere ulaştırılan ürünümüz, kalite standartları üzerinde ürünlerle tüketicilerin evlerine en hesaplı şekilde sunulmakta. Firma olarak üretim faaliyetleri bir yandan iç pazar taleplerini karşılarken, üretiminin önemli bir kısmı da üretim faaliyetlerinin olmadığı 60’ı aşkın ülkeye ihraç edilmektedir. Ürünler, Avrupa, Doğu Avrupa, Ortadoğu, Asya ve Kuzey Afrika ülkeleri başta olmak üzere Avustralya’dan Amerika’ya kadar dünyanın dört bir yanına dağıtılmaktadır” açıklamasını yaptı.
“İran, Fas, Belçika, Hollanda ve Fransa’ya ihraç etmeye başladık”
Yeni ürünün Amerika’da yüzde 90 seviyesinde kullanıldığını aktaran Şahinol, “Yüzde 35 civarında büyüme hedefi olan bir üründür. Daha çok havalimanları ve büyük alışveriş merkezlerinde kullanıyoruz. Pazar payını daha da büyütmek istiyoruz. Yüzde 75 oranında ihracat yüzde 25 oranında iç pazar hedefimiz var. Yanmaz bir özelliği var. Sudan etkilenmeyen bir malzemedir. Bunun yanında bir çok özelliği var. İran, Fas, Belçika, Hollanda ve Fransa’ya ihraç etmeye başladık. Ürünümüz tamamen çevre dostu bir üründür. Şu anda 100 milyon dolarlık bir yatırım yaptık. Bunun yanında yeni yatırımlarda yapıyoruz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.