Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Adnan Bali’ye Altın Onur Plaketi

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali’ye, Yakın Doğu Üniversitesi tarafından Altın Onur Plaketi verildi. Adnan Bali’ye plaketi, YDÜ Köşkü’nde, Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel tarafından takdim edildi.YDÜ Kurucu Rektör Dr. Suat İ....

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2016 09:20
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2016 09:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali’ye, Yakın Doğu Üniversitesi tarafından Altın Onur Plaketi verildi. Adnan Bali’ye plaketi, YDÜ Köşkü’nde, Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel tarafından takdim edildi.
YDÜ Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel’in ev sahipliğinde gerçekleşen resepsiyona, Türkiye İş Bankası 16.Genel Müdürü Adnan Bali ve eşi Figen Bali, Girne Üniversitesi Kurucu Rektörü Cemre Günsel Haskasap, YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan S. Günsel, Rektör Prof. Dr. Ümit Hassan, Girne Üniversitesi Rektör vekili Prof. Dr. İlkay Salihoğlu, Rektör Yardımcıları, Dekanlar, Bölüm Başkanları ve davetliler katıldı.
"ADNAN BALİ, AKLIMIZDAN YÜREĞİMİZE GİDEN YOLU FETHETMİŞTİR"
YDÜ Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel takdim öncesi yaptığı konuşmada, "Bizleri etkileyen iki faktör vardır. Kökleşmemiz için bizim mücadelemize katkı koyan her kim olursa olsun, o bizi birinci derecede yüreğimizden aklımıza giden yolu fethetmiş oluyor. Türkiye İş Bankası 16. Genel Müdürü Adnan Bali’de aynı Kıbrıs Mücadelesi içinde kurumlarını, faaliyetlerini birinci öncelikli bizim mücadelemize vazife bilerek geleneği bozmadı ve bu milli mücadelemiz ve kökleşmemiz için kurumlarını seferber etmiştir. İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali bunun ötesine giderek Türkiye’de de pek rastlanmayan, kurumunu, bilişim sektörlerini çalıştırarak özellikle sağlık alanında icatların, mevcutların geliştirilmesinde ve bunun ürüne dönüşmesinde nasıl katkı koyabiliriz düşünerek Üniversiteler ve Türkiye’deki kurumlar ile birlikte çalıştırmayı başlattı. Bali yeni bir geleneğin başlamasına öncülük ediyor. Bize dokunan kısmı ise milli mücadelemize katkı koyarken Türkiye’deki bu üçgen de Kıbrıs üniversitelerini de dahil etmesiyle bir bütünlük vazifesine girmiştir ve bu bizi hayli etkilemiştir" dedi.
"Bizi hem bilimde, hem de milli mücadelemizde aynı geleneği devam ettirdiklerinden ötürü bu altın onur ödülünü kabul etmeleri bizleri de mutlu edecektir" diyen Dr. Günsel, başarının her zaman taçlandırılması gerektiğini ve İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali’yi ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade etti.
"KENDİMİ EVİMDE GİBİ HİSSEDİYORUM"
Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali ise Yakın Doğu Üniversitesi ailesi ile bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek kendini evinde gibi hissettiğini söyledi.
Adnan Bali, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan 1 yıl sonra Türkiye İş Bankasının kurulduğunu, vizyonu ve misyonunun Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çizilmiş olduğunu kaydetti. Ödülünü İş Bankalılar adına almış olduğunu dile getiren Bali, bugünkü formasyonun oluşumunda olağanüstü katkısı olan bir kurum olduğunu ve bu meşakkatli çalışmaların taçlandırılması gerektiğini belirtti.
1955 yılından bu yana İş Bankası olarak KKTC’de olduklarını vurgulayan Bali, bunun 60 yıla aşkın bir süre olduğunu ve adada var olmaya devam edeceklerini kaydetti. Bali, verilen ödülün cesaret arttıracağını ve daha azimle çalışılacağının altını çizerek YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Günsel’e teşekkürlerini sundu.
Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali’ye Altın Onur Ödülü’nün takdim edilmesinin ardından yine onuruna verilen resepsiyon ile son buldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.