Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD’nin Colt’u Trabzon’dan

Trabzon’un Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Trabzon Silah Sanayii (TİSAŞ) başta ABD olmak üzere dünyada 20 ülkeye silah ihraç ediyor. TİSAŞ, ABD için de gelen talep doğrultusunda Colt 1911 modelini üretiyor.Arsin OSB’de...

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2016 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2016 09:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD’nin Colt’u Trabzon’dan
Trabzon’un Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Trabzon Silah Sanayii (TİSAŞ) başta ABD olmak üzere dünyada 20 ülkeye silah ihraç ediyor. TİSAŞ, ABD için de gelen talep doğrultusunda Colt 1911 modelini üretiyor.
Arsin OSB’de 22 yıldır silah üretimi yapan Trabzon Silah Sanayi AŞ (TİSAŞ); Zigana, Kanuni ve Fatih olmak üzere üç marka silah üretimi yapıyor. Silah fabrikasının silah ihraç ettiği ülkeler arasında ABD’den Avrupa’ya, Azerbaycan, Pakistan’dan Uzak Doğu ve Afrika’ya 20 ülke yer alıyor.
TİSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Alemdaroğlu,"Turgut Özal döneminin girişim ve teşvikleriyle üretime başladığımız fabrikada yılda 50 bin adet silah üretiyoruz. İhraç ettiğimiz ülkelerin yanı sıra iç piyasaya ve Emniyet Genel Müdürlüğü için de üretim yapıyoruz. Zigana, Kanuni ve Fatih marka silahları 150 çalışanla birlikte üretiyoruz. Amerikalılar için önemli bir marka olan Colt 1911’i üretmeye başladık ve Amerikalılar bu silahı çok tuttu. Daha büyüme imkanımız var. Yeni pazarlar bulacağz” diye konuştu.
ABD’ye 10 yılda 100 binin üzerinde tabanca ihraç ederek, Türk ekonomisine önemli oranda katkı sağladıklarını belirten Alemdaroğlu, ABD’nin silahta iyi bir pazar olduğunu sözlerine ekledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.