Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD, Rusya Ve AB Ülkelerine 1 Milyon Dolarlık Hamsi İhracatı Yapıldı

Hamsi Trabzon'dan Dünyanın Dört Bir Yanına İhraç Ediliyor

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2016 12:38
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2016 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD, Rusya Ve AB Ülkelerine 1 Milyon Dolarlık Hamsi İhracatı Yapıldı
Trabzon’daki Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nden ABD, Rusya ve bazı Avrupa Birliği ülkelerine yapılan işlenmiş hamsi ihracatından ekonomiye yaklaşık 1 milyon Dolar’lık döviz girdisi sağlandığı belirtildi.
Arsin OSB’de 2007 yılında kurulu bulunan 4 bin metre kare kapalı alanında Avrupa Standartlarında işleme tesisleri ve Karadeniz Bölgesi’nin en büyük soğuk hava deposuyla hizmet veren Politeknik İşletme Müdürü Özgür Kaba, tesislerde günlük 45 ton şoklama ve 200 ton ürünün muhafaza edilebildiğini söyledi. Özgür Kaba, “Tesislerimizde, bölgede avlanan ve yetiştirilen Hamsi, İstavrit, Palamut, Lüfer, Levrek, Alabalık gibi ürünlerin işlemesi ve paketlemesi konusunda yüksek standartlarla hizmet vermekteyiz. Avrupa Birliği’nin yüksek hijyen standartlarına sahip olan tesislerimizden başta hamsi olmak üzere tüm ürünlerimizi, yurt içi ve yurt dışında pazarlamaktayız” dedi.
Fileto hale getirilmiş, dondurulmuş ürünlerden özellikle hamsi, yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da beklenenin üzerinde talep ediliyor. Geçen sezon işlenmiş flote hamsiden yurt içine 300 ton pazarlanırken; yurt dışında, Almanya (200 ton), Hollanda (60 ton), Fransa ve İngiltere (40 ton), Belçika (20 ton) ABD (10 ton) ve Rusya ile Birleşik Arap Ülkelerine de ihracat gerçekleştirildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.