Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD ekonomisi son 11 yılın en iyi 6 aylık performansını gösterdi

ABD ekonomisi eylül ayı itibariyle yüzde 3,5 oranında büyüdü. Ekonomistlerin öngörüsü ise büyümenin yüzde 3 seviyesinde gerçekleşmesi yönündeydi. ABD’nin Gayrisafi Yurtiçi Hasılası (GSYH) ikinci çeyrekte yüzde 4,6'lık artış göstermişti....

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2014 18:33
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2014 18:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ABD ekonomisi eylül ayı itibariyle yüzde 3,5 oranında büyüdü. Ekonomistlerin öngörüsü ise büyümenin yüzde 3 seviyesinde gerçekleşmesi yönündeydi. ABD’nin Gayrisafi Yurtiçi Hasılası (GSYH) ikinci çeyrekte yüzde 4,6'lık artış göstermişti.

ABD Ticaret Bakanlığı verilerine göre 2. ve 3. çeyrekte açıklanan büyüme oranları 2003’ten bu yana gerçekleşen en iyi 6 aylık performans olarak kayıtlara geçti. Hükümet harcamaları, özel yatırım ve tüketici harcamalarının artması büyümeyi etkileyen en önemli etkenler olarak gösterildi. Bakanlık verilerine göre, 2. çeyrekte düşüş gösteren özel yatırımlar, yüzde 5,5 oranında, araç gereç harcamaları yüzde 7,2 ve hükümet harcamaları yüzde 10 oranında arttı. ABD ekonomisinin yüzde 70’ni oluşturan tüketici harcamaları yüzde 1,8 oranında artış gösterdi.

İş piyasasının istihdam sağlaması ve ucuzlayan akaryakıt fiyatları da ülkedeki tüketici harcamalarını olumlu yönde etkilediği ifade edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.