Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AB yaptırımları rubleyi vurdu, döviz piyasalarında dalgalanma sürüyor

Ukrayna krizi nedeni ile Avrupa Birliği’nin Rusya’ya yönelik yaptırımlarını 6 ay süre ile uzatması mali piyasalarda dalgalanmaya yol açtı. Akşam saatlerinde serbest piyasada dolar 104 kapek artışla 69 rubleye yükselirken, 135 kapek artan...

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2015 00:59
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2015 00:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AB yaptırımları rubleyi vurdu, döviz piyasalarında dalgalanma sürüyor
Ukrayna krizi nedeni ile Avrupa Birliği’nin Rusya’ya yönelik yaptırımlarını 6 ay süre ile uzatması mali piyasalarda dalgalanmaya yol açtı.

Akşam saatlerinde serbest piyasada dolar 104 kapek artışla 69 rubleye yükselirken, 135 kapek artan avro da 78 rubleyi buldu.

Rusya Merkez Bankası da cuma sabah için resmi kuru dolarda 157 kapek artışla 68,7 ruble, avro da 130 kapek artışla 77,5 ruble olarak açıkladı.

Doların yükselişinde yaptırımların yanı sıra petrol fiyatlarında düşüşün devam etmesi de etkili oldu. Brent çıkışlı petrolün +varili 49 dolarda kalırken, Ural tip petrol de 43 dolara kadar geriledi.

Ukrayna’nın doğu bölgesinde şiddetin yeniden artması ve barış görüşmeleri ile ilgili beklentilerin azalması Rusya mali piyasalarına kısa vadede olumsuz yansımaya devam etmesi bekleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.