Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AB Türkiye Delegasyonu Müsteşarı Poupeau:

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında çalışmalarını yürüten Bursa Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi, ilk tematik etkinliğinde AB Türkiye Delegasyonu Müsteşarı Vincent-Guillaume Poupeau’yu ağırladı.İş dünyasını ve toplumun...

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 15:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
AB Türkiye Delegasyonu Müsteşarı Poupeau:
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası çatısı altında çalışmalarını yürüten Bursa Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi, ilk tematik etkinliğinde AB Türkiye Delegasyonu Müsteşarı Vincent-Guillaume Poupeau’yu ağırladı.
İş dünyasını ve toplumun bütün kesimlerini AB konusunda bilgilendirmek amacıyla projelerini hayata geçiren Bursa AB Bilgi Merkezi, İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) ile birlikte ‘Türkiye - AB İlişkilerinde Ufuk Turu: Yeni Boyutlar, Yeni Hedefler’ konulu seminere ev sahipliği yaptı. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Vali Yardımcıları Nevzat Ergün ve Mustafa Altıntaş, Büyükşehir Başkan Vekili Şükrü Köse ile çok sayıda katılımcı seminerde yerini aldı.
9 Mayıs Avrupa Günü’nü kutlayarak sözlerine başlayan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, AB’nin Türkiye’nin bir numaralı ithalat ve ihracat ortağı olduğunu vurguladı. Onur “Ülkemiz AB’nin ithalatında 7’nci, ihracatında ise 5’inci sırada yer almaktadır. Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti Bursa da AB ülkeleri ile yoğun ticaret gerçekleştiren önemli merkezlerden biri konumundadır” açıklamalarında bulundu. İş dünyası temsilcilerinin Avrupa’ya giriş süreçlerinde zorluklar yaşadığını da belirten Onur, her platformda Türkiye’nin önündeki vize engelinin kaldırılması adına seslerini duyurmaya çalıştıklarını ifade ederek, AB üyelik sürecinin de en kısa sürede sonuçlanmasını dilediğini belirtti.
“AB İLE TÜRKİYE DAHA DA YAKINLAŞACAK”
AB Türkiye Delegasyonu Müsteşarı Vincent - Guillaume Poupeau ise vize engelinin kaldırılması sürecine ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Vizesiz Avrupa seyahati tabi ki çok hızlı olacak ama bunun bir gün içerisinde değiştirilmesi söz konusu olamaz. Ülkeler arası ziyaretler artıkça birbirimizi daha iyi tanıyacak ve daha iyi anlayacağız. Uzun vadede AB ile Türkiye’nin daha da yakınlaşacak.” Türkiye’nin ciddi çalışmalar yaparak geliştiğine de dikkat çeken Poupeau, 72 ana başlığın 69’unda önemli kademeler kaydettiğini dile getirdi.
İKV Genel Sekreteri Doç. Dr. Çiğdem Nas, Türkiye’nin AB katılım sürecine ilişkin detaylı sunumuyla katılımcıları bilgilendirdi. Seminer daha sonra İKV Uzmanları Ahmet Ceran, Selen Akses ve İKV Proje Müdürü Çisel İleri’nin konuşmalarıyla devam etti.
1997’DEN BERİ ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ
Seminer öncesi AB Türkiye Delegasyonu Müsteşarı Vincent - Guillaume Poupeau’yu ağırlayan BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Odanın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Onur, BTSO’nun 22 Mayıs 1997 yılından bu yana AB ve Türkiye arasındaki kültürel diyaloğun geliştirilmesi amacıyla AB Bilgi Merkezi Projesi kapsamında çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.