Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

9 yılda 200'ü aşkın firmaya Adana kebabı tescil belgesi ve logosu verildi

Adana Ticaret Odası’nın (ATO) Adana kebabının gelecek kuşaklara aslına uygun lezzetiyle taşınabilmesi için Türkiye’nin farklı kentlerinden kebap ustalarının eğitimine yönelik başlattığı çalışmalar sürüyor.     ATO...

Haber Giriş Tarihi: 03.12.2013 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 03.12.2013 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
9 yılda 200'ü aşkın firmaya Adana kebabı tescil belgesi ve logosu verildi
Adana Ticaret Odası’nın (ATO) Adana kebabının gelecek kuşaklara aslına uygun lezzetiyle taşınabilmesi için Türkiye’nin farklı kentlerinden kebap ustalarının eğitimine yönelik başlattığı çalışmalar sürüyor.

    ATO Başkanı Atila Menevşe, Türkiye’nin farklı kentlerinden kebap ustalarına yönelik olarak geleneksel olarak düzenlenen, 'Tescilli Adana Kebabı Ustalık Eğitim Semineri’nin bu yıl 4-5 Aralık tarihleri arasında Kebapçılar ve Lokantacılar Odası işbirliğiyle gerçekleştirileceğini söyledi. Adana kebabını korumak ve gelecek kuşaklara bozulmadan, aslına uygun olarak aynı damak lezzetinde taşınabilmesini sağlamaya katkıda bulunmayı hedeflediklerini kaydeden Menevşe, “Bunun da yolu kebap ustalarının eğitiminden geçmektedir.” dedi. 9 yıl önce Adana kebabını Türk Patent Enstitüsü’ne tescil ettirdiklerini ifade eden Menevşe, bu sürede yurtiçinden ve dışından 200'ü aşkın firmanın tescil belgesi ve logosu aldığını bildirdi.

    Bu firmalara sertifika verilirken tahsil edilen sembolik paranın ise kebap ustalarının eğitimine harcandığını anlatan Menevşe, “Eğitim seminerlerinde Adana dışından tescil almış firma ustalarının, tüm masrafları odamız ve Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Esnaf Odası tarafından karşılanacaktır. Böylelikle Adana kebabından elde edilen gelir doğrudan eğitime katkı olarak kullanılıyor. Bu kapsamda geçtiğimiz yıllarda dört kez düzenlenen Tescilli Adana Kebabı Ustalık Eğitim Seminerine, şehir dışından tescil alan firmaların ustaları da katılım sağlayarak, belge almıştır. Geçen yıllarda yapılan eğitim seminerlerinin başarıyla sonuçlanmış. 4-5 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek eğitim seminerine, ülkemizin çeşitli kentlerinden tescil almış firmaların ustaları davet edilmişlerdir.” dedi.

    ATO Başkanı Menevşe, vatandaşların ATO Tescilli Kebap Logosu bulunan lokanta ve kebapçıları tercih etmeleri gerektiğini vurguladı. Adana kebabının gerçek lezzetine, ancak bu işin eğitimini gören kişiler tarafından belirli kriterlere uyularak yapılan ürünleri tadarak varılabileceğini hatırlatan Atila Menevşe, "Vatandaşlarımızın, ülkemizde ve yurtdışında tescilli Adana kebabı logosu taşıyan firmaların listesine www.adanato.org.tr web adresimiz aracılığıyla da ulaşmaları mümkündür.” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.