Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

8. Kütahya Tarım, Hayvancılık, Seracılık Ve Süt Endüstrisi Fuarı Açıldı

8. Kütahya Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı (KÜTAF), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın da katıldığı törenle ziyarete açıldı.Düzenlenen törenin açılış konuşmasını...

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2016 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 13:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
8. Kütahya Tarım, Hayvancılık, Seracılık ve Süt Endüstrisi Fuarı (KÜTAF), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ın da katıldığı törenle ziyarete açıldı.
Düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Frig Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Varol, başta Tarım Kredi Kooperatifleri, Ziraat Odası ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü gibi bir çok kurumun da desteklediği fuarda, Kütahya’nın yanı sıra Afyonkarahisar, Uşak ve Bilecik başta olmak üzere çevre illerinden 230 firmanın stant açtığını kaydetti. Beş gün sürecek olan fuarda, tarım makineleri ve ekipmanları, organik gübre, tohum, yem gibi ürünlerin tanıtılacağını anlatan Varol, bu yıl 8.’incisi gerçekleştirilen fuara rekor sayıda ziyaretçi beklediklerini belirterek, "Fuar organizasyonun gerçekleştirilmesinde bir çok kurum ve kuruluş bir an olsun bizden yardım ve desteklerini esirgemediler. Kurumlarımıza, firmamız adına şükranlarımı sunuyorum. Fuarımız 24 Nisan Pazar günü akşamına kadar açık kalacak. Tüm bölge halkımızı fuara bekliyoruz" şeklinde konuştu.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ise konuşmasında, Kütahya Tarım Fuarı’nın her geçen yıl daha da büyüyüp gelişmesinden büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade etti. Bayraktar, "Türkiye’de AR-GE çalışmalarına önem vermek fevkalade önem arz ediyor. Kendi ürettiklerimizi sadece kendi ülkemize değil dünyaya pazarlamak önemli. Biz de AR-GE çalışmalarımıza önem veriyoruz ve artık direk ithalatçı olmak istemiyoruz. Artık kendi traktörümüzü kendimiz yapmalıyız, mekanik olarak yol aldık, tohumda yol aldık ama daha fazlasını yapmamız gerekiyor. Bütün bu yeni teknolojileri ve yeni bilgileri çiftçimizle buluşturmamız gerekiyor. İşte bu fuarlar bu manada büyük önem arz ediyor" dedi.
Törende Kütahya Valisi Şerif Yılmaz ve Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu da birer konuşma yaparak, fuarla ilgili görüşlerini bildirdiler.
Kütahya Tarım Fuarı’nın açılış kurdelesini Vali Şerif Yılmaz, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz ve AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş tarafından ’Hayırlı olsun’ temennisiyle kesildi.
Protokol mensupları fuarı gezerek firmaların yetkililerinden ürünleri hakkında bilgi aldılar.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.