Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

66’ncı “Hasat Bayramı”

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından bu yıl 66.’sı düzenlenen “Hasat Bayramı” Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in katılımıyla gerçekleştirildi.“Hasat Bayramı” programına Bakan Çelik’in...

Haber Giriş Tarihi: 15.07.2016 23:12
Haber Güncellenme Tarihi: 15.07.2016 23:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) tarafından bu yıl 66.’sı düzenlenen “Hasat Bayramı” Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in katılımıyla gerçekleştirildi.
“Hasat Bayramı” programına Bakan Çelik’in yanı sıra Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, TİGEM Genel Müdürü Mehmet Taşan da katıldı. “Hasat Bayramı” programı öncesinde Polatlı Ticaret Borsa’sını ziyaret eden Çelik, laboratuvarı gezerek incelmelerde bulundu. Ardından hasat alanına geçen Çelik, kullandığı biçerdöver makine ile hasadı başlattı.
Hasat alanında basın mensuplarının sorulularını cevaplayan Bakan Çelik, Et ve Süt Kurumu’nun 22 Türk Lirası et fiyatına ilişkin kararının ne zaman uygulamaya konulacağına ilişkin, “Et ve Balık Kurumu’nun önümüzdeki günlerde başladı. İstanbul’da karkas eti 22 Türk lirasına vermeye başladık. Yurt dışından da et ithalatlarımız devam ediyor. 10 bin ton karkas et girişimi başladı. Yaklaşık bin ton et İstanbul’da kullanılan. Türkiye piyasası açısından et kurumu 22 Türk lirasına vermeye başladı” şeklinde konuştu.
Hasat alanından ayrılarak Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ndeki programa katılan Bakan Çelik, şunları söyledi:
“21. yüzyılın tarım yüzyılı olacağına inanıyoruz. Çiftçinin kıymeti artacak. Dünyanın gidişatı bize bunu net bir şekilde ifade ediyor. Tarımın önemini kavramayan toplumlar bu yüzyılda ciddi problemlerle karşı karşıya kalacaklar. 34 ülkede gıdaya ekmeğe ulaşmakta zorluk çekiliyor. 80 ülke suya ulaşımda ciddi zorluklarla karşı karşıya. Tarımın kıymetini bilmeme anlayışı dünyada devam ederse dünyayı gıda savaşları bekliyor.”
TBMM’ye tarım ile ilgili bir yasa gönderdiklerini belirten Çelik, “Toprağın tapusu sende olur bende olur. 780 bin kilometrekarenin tapusu 78 milyonun. Dolayısıyla ’Ben toprağı ekmiyorum benim buna ihtiyacım yok’ dedirtmeyeceğiz. Atıl durumdaki bütün topraklar ekilecek. Sen ekmiyorsun, devlet ektirecek bankaya da kiranı yatıracak. Ama mutlak bütün topraklarımızın ekilmesi, üretime katılması konusunda çok canla başla bir çalışmayı hem yasal düzenleme olarak hem bakış açısı olarak gerçekleştireceğimizi belirtmek istiyorum.”
Doğal afetler dolayısı ile 64 ilde don ve benzeri iklim şartlarından kaynaklanan sorunlar yaşandığının altını çizen Çelik, “Tam 461 bin çiftçimizin bu yaşanan doğal afetlerden dolayı bir mağduriyeti oluşmuş durumda. Bunu Bakanlar Kuruluna arz ettik. Buradaki mağduriyetlerin kısmen de olsa önüne geçme konusunda bakanlık olarak üzerimize düşen gayreti göstereceğimizi bilmenizi istiyorum” açıklamasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.