Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

572 milyar dolar ciroya sahip 17 dünya devi ile Türkiye'de yatırım konuşulacak

Başbakan Erdoğan başkanlığında 31 Ekim'de toplanacak 8. Yatırım Danışma Konseyi'ne ciroları 572 milyar dolara, istihdamı 1,4 milyon kişiye ulaşan 17 dünya devi şirketin başkanı ve üst yöneticisi katılacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan...

Haber Giriş Tarihi: 26.10.2013 10:40
Haber Güncellenme Tarihi: 26.10.2013 10:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Başbakan Erdoğan başkanlığında 31 Ekim'de toplanacak 8. Yatırım Danışma Konseyi'ne ciroları 572 milyar dolara, istihdamı 1,4 milyon kişiye ulaşan 17 dünya devi şirketin başkanı ve üst yöneticisi katılacak.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Ekonomi Bakanlığı’nca Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde düzenlenecek 8. Yatırım Danışma Konseyi toplantısına, Dünya Bankası Başkanı ve Avrupa Yatırım Fonu İcra Kurulu Başkanı başta olmak üzere aralarında Citigroup, Alstom, EON, Hitachi, Huawei, Sumitimo, ThyssenKrup, Burgan Bank ve Suud Nesma Holding gibi dünya devi şirketlerin olduğu 17 büyük grubun başkan ve CEO’ları katılacak. Toplantıda, TİM, TÜSİAD, TOBB ve YASED Başkanları da hazır bulunacak.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Yatırım Danışma Konseyi'nin Türkiye’yi uluslararası yatırımcılar için daha güvenli bir liman haline getirme yolunda çok önemli bir mihenk taşı olduğunu belirtti. 10 farklı ülke ve 12 farklı sektörde yer alan çokuluslu şirketleri ve uluslararası kuruluşları temsilen 17 Konsey üyesinin katılacağı toplantıya gelecek isimler şöyle:

"Fransa’dan Dünya Bankası, Air Liquide, Alstom ve VINCI. Kuveyt’ten Avrupa Yatırım Fonu, Burgan Bank Grubu. ABD’den Citigroup, Energy Allied International, Medtronic. Almanya’dan E.ON SE, Thyssenkrupp AG. Kanada’dan Eldorado Gold Corporation. Japonya’dan Hitachi Ltd. ve Sumitomo Rubber Ind. Ltd. Çin Halk Cumhuriyeti’nden Huawei Technologies Co. Ltd. Malezya’dan Khazanah Nasional Berhad. Suudi Arabistan’dan Nesma Holding Co. Ltd. Türkiye'den de iş dünyasını temsil eden YOİKK paydaşı sivil toplum kuruluşlarından Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED)."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.