Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

543 milyon dolarlık ödeme yapıldı, Derince Limanı Safi Holding'in oldu

Özelleştirme Yüksek Kurulu'nca ihaleye çıkarılan TCDD Genel Müdürlüğü'ne ait Derince Limanı, 543 milyon ABD dolar olan özelleştirme bedelinin bir yıl gecikmeyle peşin olarak ödenmesiyle, 39 yıllığına Safi Holding'in oldu. Konuyla ilişkin,...

Haber Giriş Tarihi: 02.03.2015 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 02.03.2015 18:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Özelleştirme Yüksek Kurulu'nca ihaleye çıkarılan TCDD Genel Müdürlüğü'ne ait Derince Limanı, 543 milyon ABD dolar olan özelleştirme bedelinin bir yıl gecikmeyle peşin olarak ödenmesiyle, 39 yıllığına Safi Holding'in oldu.

Konuyla ilişkin, Safi Holding İnternet sitesinde yapılan açıklama şöyle: "2014 yılının işlem değeri en büyük ilk 10 işlemi içerisinde yer alan ve merakla beklenen Derince limanı devir işlemi gerçekleşti. Safi Holding bünyesinde yer alan Safi Derince Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş, 25 Şubat Çarşamba günü 543 milyon Amerikan Dolarını T.C. Başbakanlık Özelleştirme Başkanlığı’na peşin ödeme yaparak limanı teslim almıştır. Derince Limanı 39 yıl süreyle Safi Derince Uluslararası Liman İşletmeciliği tarafından işletilecektir. 2014 yılının Ocak ayında yapılan ihaleyi 543 milyon dolarlık teklif ile kazanan ve limanı devralan Safi Holding, Gölcük yönüne doğru 450 metre, kıyıya paralel olarak da bin metre olmak üzere toplam 450 bin metrekarelik bir alanda dolgu yapacak. Söz konusu dolgu işlemi için yaklaşık 5 milyon metreküp dolgu malzemesi kullanılacak."

Kocaeli Valiliği de yaptığı açıklamada, "Özelleştirme Yüksek Kurulunun 18.08.2014 tarih ve 2014/90 sayılı kararı ile “İşletme Hakkının Verilmesi” yöntemi ile özelleştirilmesine karar verilen Derince Limanımız İmtiyaz Sözleşmesi kapsamında, Safi Derince Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş.’ ye devir işlemi gerçekleştirileceğinden, TCDD Derince Liman İşletmesi Müdürlüğü olarak 02.03.2015 Pazartesi günü saat 08:00 dan itibaren hizmet verilmeyecektir. Devir işlemleri gerçekleştirildikten sonra, Safi Derince Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. tarafından Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ve Kocaeli Liman Başkanlığından gerekli izinlerin alınmasına müteakip en kısa zamanda Derince Limanımız faaliyetine devam edecektir." denildi.





En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.