Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

5 milyon kişi bu haberi bekliyor

2000 yılı ve sonrasında emekli olanlara intibak için kararı Anayasa Mahkemesi verecek. Olumlu karar çıkarsa yaklaşık 5 milyon emeklinin maaşı yeniden hesaplanacak

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2017 09:48
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2017 09:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
5 milyon kişi bu haberi bekliyor

Emekliler intibak için Anayasa Mahkemesi'nin vereceği karara kilitlendi. 2000 yılı ve sonrasında emekli olanlar, merakla çıkacak kararı bekliyor. Eğer yüksek mahkemeden intibak yönünde karar çıkarsa, yaklaşık 5 milyon emeklinin maaşı yeniden hesaplanacak. Zam yolu açılacak. İntibak konusunu Anayasa Mahkemesi'ne Türkiye Emekliler Derneği üyesi İbrahim Avcı taşıdı. Kamu Denetçiliği Kurumu (ombudsman) tarafından haklı bulunan ancak idare mahkemesi ve Yargıtay'dan olumsuz yanıt alan Avcı'nın Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvurunun sonucu merak ediliyor. Kararın kısa sürede açıklanacağı beklentisi bulunuyor. Eğer Anayasa Mahkemesi, 2000 yılı öncesine ilişkin intibak düzenlemesinin yürürlük maddesinin iptali yönünde karar verirse, milyonlara zam yolu açılacak.
 
KARAR EMSAL OLACAK


Tek tek dava açmaya gerek kalmayacak. Çıkacak karar, 2000 yılı ve sonrasında emekli olanları kapsayacak. Türkiye Emekliler Derneği, başvuruda bulunulan intibak düzenlemesinin 4 ile 5 milyon arasında kişiyi ilgilendirdiğini belirtiyor.
 
2 MİLYON KİŞİ ALDI


2000 yılından önce emekli olan SSK'lılara intibak için yasa çıkarılmıştı. Yasanın ardından yaklaşık 2 milyon emeklinin maaşı yeniden hesaplandı. Maaşlarda 50 ile 355 lira arasında artış gerçekleşti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.