Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

4’üncü İslam İktisadi Atölyesi, 12 Ülkeden Katılımcıyla İstanbul’da Düzenlenecek

12 farklı ülkedeki üniversiteden akademisyenin katıldığı 4’üncü İslam İktisadi Atölyesi, 2-3 Nisan tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek.İlim Kültür Eğitim Derneği (İLKE), İlmi Etüdler Derneği (İLEM), Türkiye İktisadi Girişim...

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2016 09:48
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2016 09:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
12 farklı ülkedeki üniversiteden akademisyenin katıldığı 4’üncü İslam İktisadi Atölyesi, 2-3 Nisan tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecek.
İlim Kültür Eğitim Derneği (İLKE), İlmi Etüdler Derneği (İLEM), Türkiye İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği’nin (İGİAD) organizasyonu ve İstanbul Üniversitesi İslam İktisadı ve Finansı Anabilim Dalı’nın ev sahipliğinde ve Türk Hava Yolları (THY) sponsorluğunda düzenlenen 4’üncü İslam İktisadi Atölyesi, bu yıl 2-3 Nisan 2016 tarihinde İstanbul’da gerçekleşecek. Geniş katılımlı açılış paneli ile başlayacak etkinlik, iki gün boyunca önemli tartışmaların yapılacağı toplam 7 oturum ile devam edecek.
12 farklı ülkedeki üniversiteden akademisyenin katıldığı, alanındaki en global ve katılımcı organizasyonlardan olan ’İslam İktisadı Atölyesi’nin dördüncüsü bu yıl ’Sosyal Adalet’ başlığı altında gerçekleşeceği açıklandı. İtalya’dan Tunus’a, Suudi Arabistan’dan Endonezya’ya, Pakistan’dan Malezya’ya kadar geniş bir coğrafyadan katılacak akademisyenlere Türkiye’den de konunun uzmanları eşlik edecek. Etkinlikte; zekat, bankacılık, iş verimliliği, vakıf kültürü, toplumsal dayanışma, piyasa ekonomisi ve faiz gibi kavramlar, sosyal adalet perspektifinden ele alınacak.
Oturumlara akademisyenlerin yanı sıra Merkez Bankası (TCMB), Sermaye Piyasası Kurumu (SPK) ve Hazine Müsteşarlığı’ndan da üst düzey yöneticiler katılacağı belirtilen etkinlikte, sosyal adalet kavramının teorik ve saha çalışmalarını masaya yatıracak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.