Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

32 milyar dolarlık satış gerçekleşti

Japonya merkezli Softbank, İngiltere’nin önemli teknoloji şirketlerinden olan ARM’yi 32 milyar dolara satın aldı. İHA'nın haberine göre bu tarihi satışın imzalandığı törene, Marmaris ev sahipliği yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2016 20:08
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2016 20:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
32 milyar dolarlık satış gerçekleşti
İngiliz teknoloji devi ARM şirketi CFO’su Alok Sama ve Japon şirket Softbank’ın patronu Masayoshi Son, Marmaris'teki ünlü bir restoranda teknoloji dünyasının en büyük satışlarından birisine imza attı. Akıllı telefon ve giyilebilir cihazlar sektörünün önemli firmalarından olan ARM’nin Japon firması SoftBank’a satılmasıyla ilgili olarak Marmaris’te gerçekleşen satışın detayları da belli oldu.

17 milyar dolarlık kişisel servetiyle Japonya’nın en zengin ikinci iş adamı olan Masayoshi Son, tatilini geçirmek için Temmuz ayında Marmaris’e geldi. Marmaris’te fazla lüks olmayan bir otelde konaklayan Japon işadamı, İngiliz teknoloji firması ARM’yi almak için görüşmelere başladı.

Görüşmelerin ardından ARM’nin sahibi Alok Sama, uçakla Dalaman’a inip oradan da Marmaris’e geçti. İkili lüks bir restoranda restoranda bir araya gelerek satış konusunda anlaştı. Japon şirketin CEO’su Masayoshi Son, 32 milyar dolarlık dev satışın ardından ilk kez bir restoranda anlaşma imzaladığını açıkladı.

"YETERLİ TANITIM YOK"

32 milyar dolarlık teknoloji satışına ev sahipliği yapan restoran işletmecisi Selin Oral, tarihi anlaşmaya ev sahipliği yapmanın gurur verici olduğunu söyleyerek, ”Marmaris her şeyi ile bir dünya markası . Ancak yeterli tanıtım yapılamıyor. Bu gibi büyük organizasyonların bölgenin tanıtımına çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

İngiltere’nin önemli firmalarından olan ARM, telefonlardan tost makinelerine kadar geniş bir yelpaze için ürün tedarik ediyor.

iPHONE’LAR İÇİN APPLE’A DA ÜRÜN SAĞLIYOR

Japon telekom devi Softbank ise son yıllarda yaptığı satın almalarla medya geniş yer bulmuştu. Şirket geçtiğimiz dönemde ABD merkezli GSM operatörlerinden Sprint’i bünyesine katarak gündeme gelmişti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.