Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

3. Doğu Marmara Sanayi Ve Teknoloji Fuarı Açıldı

SANTEK 2016-3. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı İnterteks Uluslararası Fuar Merkezi’nde açıldı.Kocaeli İnterteks Uluslar arası Fuar Merkezi’nde yapılan SANTEK 2016 - 3.Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı açıldı. Fuar kapsamında...

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2016 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2016 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
SANTEK 2016-3. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı İnterteks Uluslararası Fuar Merkezi’nde açıldı.
Kocaeli İnterteks Uluslar arası Fuar Merkezi’nde yapılan SANTEK 2016 - 3.Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı açıldı. Fuar kapsamında 10 ülkeden 43 yabancı firma ikili görüşmelere katılırken, toplamda 250 firma ve temsilciliği stant açtı. 26 ile 29 Mayıs tarihleri arasında açık kalacak olan SANTEK 2016 - 3. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı, Kocaeli Sanayi Odası (KSO), Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Doğu Marmara Kalkınma ajansı işbirliğinde düzenlendi.
PROTOKOL YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ
SANTEK 2016 Fuarı’nın açılışına Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Deniz Kuvvetleri İkmal Daire Başkanı Tuğamiral Hasan Kulaç, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Fahri Çakır, KOTO Meclis Başkanı Bülent Karagöz ile yerli ve yabancı sanayiciler katıldı. Fuarın açılışında konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Kocaeli Türkiye’nin en hareketli, en bereketli, üreten ve aynı zanda bir liman kenti. Bu anlamda ana merkezlerden bir tanesi. Bir santral. Şu anda buradaki fuar merkezini bugüne kadar verimli kullanamadığımız kanaatindeyiz. En verimli kullandığımız organizasyon Kocaeli Kitap Fuarı” dedi.
“ÜRETİMDE DÖNÜŞÜMÜN KOCAELİ’DEN BAŞLAMASINI İSTİYORUZ”
Başkan Karaosmanoğlu’nun ardından kürsüye gelen Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu ise, “Sadece ilimiz için değil, ülkemiz için de anlamlı bir organizasyon. Kocaeli sadece il ve bölge ölçeğinde değil Türkiye’nin aydınlık temellerine ulaşmasında, 2023’e dair tüm hedeflerine ulaşmasında önemli yeri olan bir büyükşehir. Kocaeli’de biz sadece üretimin artmasını istemekle birlikte bu üretimin dönüşmesini, bu dönüşümün Kocaeli’den başlayarak anlaşılmasını istiyoruz ve gayret ediyoruz. Bunun için önemli bir altyapıya sahip olduğumuzu da biliyoruz. En önemli hedefimiz yerli otomobil, milli tank, milli helikopter üretimimizi yapmaktır. Kocaeli sadece üretim yapılan şehir değil üretimin öncüsü olmalıdır” dedi. Vali Güzeloğlu’nun konuşmasının ardından SANTEK 2016 - 3. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı’nın açılış kurdelesi kesildi. Kurdele kesme merasiminin ardından protokol üyeleri fuarı dolaşarak stantları ziyaret etti. SANTEK 2016 - 3. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı 29 Mayıs Pazar gününe kadar açık kalacak.
“YERLİLEŞTİRME KONUSUNDA KOCAELİ’NİN ÖNEMİ BÜYÜK”
SANTEK 2016 - 3. Doğu Marmara Sanayi ve Teknoloji Fuarı’nı değerlendiren Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ ise, “Öncelikle SANTEK’16 Kocaeli için çok kıymetli bir fuar. Bölgemizdeki tüm üreticilerin, özellikle de imalat noktasındaki, yerleştirme noktasındaki çalışmaları için kendilerini maksimum derecede ifade edebilecekleri ve anlatabilecekleri bir fuar. Fuarın içerisinde önemli konular var. Özellikle yerlileştirmede şüphesiz ki Kocaeli’nin önemi büyük. Bu noktada Donanma Komutanlığımızın standında yerlileştirilebilecek ürünlerin sergilendiği ve birebir görüşmelerin yapıldığı bir organizasyon var. Bunun yanı sıra, yine bizim için önemli olduğunu düşündüğümüz, fuar içerisinde ASELSAN’ın ve Türk Hava Yolları Teknik’in ve buna benzer devlet kuruluşlarının da yerlileştirme alanında ciddi organizasyonları olacak. Sanayicilerimizi, üreticilerimizi bu noktada bu görüşmelere kesinlikle bekliyoruz” dedi.
“BİLİŞİM VADİSİ İLE BİRLİKTE BİLİŞİM DEVRİMİ’NİN OLACAĞINA İNANIYORUZ”
Türkiye’nin yakın zamanda bilişim alanında çağ atlayacağının da altını çizen Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Murat Özdağ, “Bilişim Vadisi’ne biz ticari anlamda bakmak yerine, ülkenin gelişimine ve sanayi anlamında ülkeye büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Özellikle sanayide, Sanayi 4.0 noktasında büyük değer katacağı inancındayız. Bunun için de gerek Milli Gemi gerekse de Bilişim Vadisi’nin Kocaeli için çok kıymetli olduğunu düşünüyoruz. Milli Gemi’nin de üretilmesi ile alakalı yine Donanma Komutanlığımız ile ciddi çalışmalar içerisinde olabilecek firmalarımız var. Bunun yanında da yine bizim için Bilişim Vadisi’nde Sanayi 4.0 ile alakalı iyi işlerin yapılacağını söyleyebiliriz. 1900’lü yıllarda nasıl Sanayi Devrimi olduysa, 2000’li yılların başında da Bilişim Vadisi ile birlikte Bilişim Devrimi’nin olacağına inanmaktayız” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.