Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

3 bin 109 çiftçi sahte fatura mağduriyetinin giderilmesi için başvurdu

Elbistan’da sahte fatura mağduru olan yaklaşık 4 bin çiftçiden 3 bin 109’u, kendilerine tanınan yeni imkandan yararlanmak için başvuruda bulundu.5488 Sayılı Tarım Kanunu’na çiftçi yararına eklenen madde doğrultusunda gerçek üretim yaptığı...

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 11:39
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 11:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Elbistan’da sahte fatura mağduru olan yaklaşık 4 bin çiftçiden 3 bin 109’u, kendilerine tanınan yeni imkandan yararlanmak için başvuruda bulundu.

5488 Sayılı Tarım Kanunu’na çiftçi yararına eklenen madde doğrultusunda gerçek üretim yaptığı belirlenen çiftçiler, yıllardır alamadıkları desteklemelerine kavuşma hayalini yaşıyor. Sahte fatura mağduriyetlerini gidermek için mahkeme koridorlarını arşınlayan çiftçiler, kendilerine tanınan haktan yararlanmak ve yıllardır alamadıkları desteklemeleri alarak 5 yıl destekleme yasağından kurtulmak için gıda tarım ve hayvancılık müdürlüklerinin yolunu tutuyor.

Yeni düzenleme ile ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydeden Elbistan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Recep Yılmaz, sahte fatura mağduru çiftçiler için tanınan sürenin 3 Kasım 2013 günü dolacağını hatırlattı. Belirlenen süre içerisinde müracaat etmeyenler hakkında kanundaki geri alma ve 5 yıllık ceza işlemi durumunun kesinleşeceği uyarısını yapan Yılmaz, yeni yönetmeliğin yürürlüğe girdiği günden bugüne kadar da 3 bin 109 çiftçinin başvuru yaptığını belirtti.

Destekleme yönetmeliğine eklenen madde ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ürecilerin hesaplarına konulan bloke ve ödeme yasağının kaldırılması için gerçek ya da tüzel kişilerin ilçe müdürlüklerine başvurmaları gerektiğini hatırlatan Yılmaz, altı ay içerisinde yapılacak incelemeye göre gerçekten üretim yaptıkları tespit edilen çiftçilere destekleme primi ödeneceğinin bilgisini verdi. Yılmaz, “Sahte fatura ya da müstahsil makbuzu konusunda ceza alan çiftçilerimizin 3 Kasım 2013 tarihine kadar müracaat etmeleri gerekmektedir. Bugüne kadar 3 bin 109 çiftçimizin başvuru dilekçesi kabul edildi.” dedi.

Gerekli tespitler yapıldıktan sonra uygun olanlara iadelerinin yapılacağını kaydeden Yılmaz, “Müracaatlar sonrasında müdürlüğümüz bünyesinde oluşturulacak komisyon, listede ismi yer alan çiftçilerin beyan ettikleri faturalardaki üretimi yapıp yapmadıklarıyla ilgili bir tespit yapacak. Yapılacak çalışma neticesinde ismi geçen çiftçilerin bu ürünleri ürettikleri tespit edilmesi durumunda, geri iade olarak ödemiş oldukları paralar tekrar kendilerine ödenecektir. 5 yıl olan destekleme programından men edilmeleri ile ilgili işlem iptal edilerek, normal tarımsal desteklemelerden faydalanmalarının önü açılmış olacaktır.” şeklinde konuştu.


En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.